Kerst inspiratie


Het is natuurlijk een fijne tijd van het jaar. Gezellige lichtjes, versierde kerstbomen en kerstliedjes. Elk jaar bereiden we ons in de december voor op de tijd voor de Kerst en natuurlijk de Kerstdagen zelf.

Kinderen maken thuis, in de opvang en op school allerlei leuke knutsels. Het kerstverhaal van het kindje Jezus wordt verteld en samen worden allerlei liedjes gezongen in het Kerstthema. Op de scholen worden vaak Kerst etentjes gehouden. Kinderen maken met behulp van hun ouders samen, een deel van het Kerstdiner om met elkaar op school van te gaan genieten.

Ondanks de vele soorten ideetjes die je misschien wel hebt ( of deels) kan ik me indenken dat je wat leuke inspiratie wel erg handig zou vinden.

Hieronder heb ik een mooie verzameling met 10 TIPS gemaakt van Kerst inspiratie waar je vast wel enthousiast van gaat worden. Veel plezier!

Tip 1: Echte lekkere hapjes gemaakt door diverse enthousiaste ouders die graag hun creatie met andere geïnteresseerden willen delen. Deze lijst kan nog steeds aangevuld worden. Dus heb jij mooie foto’s van je creatie, stuur deze dan in naar Crea met Kids.
Klik hier om naar de Allerlekkerste Kersthapjes te gaan.
Tip 2: Dit is een kerstversiering voor in de kerstboom die je zelf kan maken van ijsstokjes. Geen versiering ziet zo hetzelfde eruit en je hebt een originele versiering!
Klik hier om naar de Kerstversiering te gaan
Tip3: Dit is een Top 10 van alternatieve geknutselde Kerstbomen, erg leuk als je graag wat gezelligheid wilt creëren in een ruimte.
Klik hier om naar deze Top 10 Kerstbomen te gaan
Tip 4: Dit is een leuke verzameling met wat er allemaal mogelijk is met String-art. Het is erg leuk voor kinderen om te maken en de resultaten zijn echt supermooi!
Klik hier om naar de String-art ideetjes te gaan
Tip 5: Dit keer ook weer lekkere kersthapjes maar dan in de vorm van een Kerstboom! Uitermate geschikt voor het Kerstdiner op school en op jullie tafel tijdens de Kerstdagen!
Klik hier om naar de lekkere Kerstboom Hapjes te gaan.
Tip 6: Gezelligheid kent geen tijd! Altijd leuk om bezig te zijn met spelletjes , dat werkt meteen sfeerverhogend. Met deze spelletjes kan je eerst zelf aan de knutsel en daarna kan je met elkaar er gezellig een spel mee gaan doen.
Klik hier om naar de DIY Speltips te gaan
Tip 7: Kerstbomen van wc rolletjes is enorm leuk om te maken en erg decoratief om te zien. Van jong tot oud een leuke knutsel om mee bezig te zijn.
Klik hier om naar Kerstbomen wc-rolletjes te gaan
Tip 8: Gezelligheid op de vensterbanken of op tafel met deze gezellige Kersthuisjes. Je maakt ze natuurlijk helemaal zelf en dat met behulp van een melkpak!
Klik hier om naar de Kersthuisjes te gaan
Tip 9: Knutsel en Puzzel zelf deze leuke Rendier {of hert} en maak hiermee een originele versiering voor aan de muur. Een leuke knutsel waar je wel goed moet kijken hoe je het in elkaar zet!
Klik hier om naar 3D Rendier te gaan
Tip 10: Verf eens met een vork en maak een kerstboom op jouw eigen manier. Een leuke en simpele techniek met een mooi resultaat! Ook leuk voor een Kerstkaartje, menukaartje of decoratie idee!
Klik hier om naar Kerstboom verven met vork te gaan.

Bedankt voor het lezen en bekijken en deel gerust de ideetjes met andere geïnteresseerden!

Groetjes, Mirelle- Crea met Kids

Geschreven door Mirelle
op: dinsdag 26 november, 2019