Crea met Kids


Crea met Kids is een website waar je creatieve en educatieve tips vindt, geschikt voor kinderen van 2 – 12 jaar. Deze website is ontstaan omdat er altijd vraag is naar diverse knutselideetjes. Dat betekent dat we niet alleen iets maken en laten zien, maar dat we ook vertellen hoe we het gemaakt hebben. Op deze manier onderscheiden we ons voorzien in een behoefte om zelf dingen te kunnen knutselen.

Gezellige kransen maken voor bv. de Herfst

Belangrijk bij creativiteit is dat we elkaar inspireren. Dit betekent niet dat de aangeboden knutselwerkjes precies zo hoeven worden te gemaakt. Uitgangspunt is inspiratie voor kinderen. Wij geven ouders/verzorgers en leerkrachten etc. een leidraad om creatief bezig te zijn met kinderen

Paddenstoelen maken met Creall Do & Dry klei

Kinderen hebben doorgaans een ruime fantasie, daar kun je dus veel gebruik van maken. Ieder kind heeft zijn of haar idee hoe je iets kan maken of creëren. Maar niet iedereen is creatief aangelegd of vindt het leuk om te knutselen. Ook dat is niet erg. Je kan tussen de ideeën hier dingen vinden die deze kinderen misschien wel over de streep kunnen halen om het uit te proberen.

Een kuikentje maken door gebruik te maken van gedroogde mais

Op Crea met Kids vind je zoal: Alle seizoenen en feestdagen. Daarnaast veel thema’s die we aanbieden die aansluiten bij thema’s op school, KDV, BSO en Gastouderopvang. We spelen graag in op actuele dingen als bv. De Kinderboekenweek of Voorleesdagen. Met onze creatieve en belevingsgerichte knutsels proberen we aan te sluiten op een leesboek wat op dat moment extra in de “picture” staat. Het blijkt voor het interactief lezen een positieve aanvulling te zijn, op de leesbeleving en ervaring van het kind.

Zwempoten maken voor een mopperige eend

Het knutselen met milieuvriendelijk materiaal wordt steeds belangrijker. Recyclen van materialen is een goede en tevens leuke manier om creatief aan de slag te gaan. Je kan er ook veel kanten mee op en het is meteen een manier om te praten over zaken als milieu, plastic soep en dergelijke.

Kleurenmonsters gemaakt d.m.v. hergebruik saus flessen

Veel ideetjes zijn hier op Crea met Kids te vinden d.m.v. blogs met stappenplannen, en een duidelijke foto beschrijving. Dit maakt de drempel laag om zelf ook aan de slag te gaan. Op deze website werkt Crea met Kids samen met andere bloggers. Dit is bijvoorbeeld: De Knutseljuf Ede { bv. voor kleurplaten en blockposters)

Het creëren van een gezellige leeshoek op een school.

Het bloggen zelf doen we op Yoors. Het biedt ons de mogelijkheid om een mooi blog te schrijven en onze foto’s weer te geven. Het inlogscherm hiervoor is wegklikbaar met een kruisje rechtsboven. Lid worden bij Yoors betekent gewoon vrije toegang en ingelogd blijven. Je gegevens worden daar niet opgeslagen. Op dit platform zijn meerdere blogonderwerpen vindbaar die wellicht ook jouw interesse hebben. Hier kan je vanuit een bezocht blog van Crea met Kids gewoon naar toe gaan om te lezen.

De bij centraal stellen met de bijentelling en belang voor onze gewassen

We werken soms ook samen met docenten of pedagogische begeleidsters en gastouders. Allemaal om een leuk en gevarieerd aanbod te kunnen aanbieden. Voor nieuwe ideetjes en suggesties staan we zeker open. Dus zoek zeker contact met ons als je wat wil terugzien op deze website. Of heb je zelf een leuk idee uitgewerkt wat heel goed in een blog past? ( wij maken er graag een mooi blog van, zodat we meer mensen met jouw idee kunnen inspireren!)

Graag nodigen we je uit om ook kennis te nemen van onze groepen op Facebook, en volg ons op Instagram en Twitter :

Crea met Kids 2-12 jaar

Crea met Kids-BSO 4-12 jaar

Knutselen met Kinderen van 0-4 jaar.

Crea met Adults

of mail naar:

creametkids@ziggo.nl

creametkids.nl

Instagram

Twitter

Website Crea met Kids

Geschreven door Mirelle
op: zaterdag 11 januari, 2020