3d egel maken van karton geplaatst op 20 september 2021

3d egel maken van karton

Wel eens een 3D egel gemaakt? Je maakt het lowbudget van karton!


Een 3D egel maken? Hoe maak je zoiets? Gastouder Ineke van der Linde bedacht zelf een egel hiervoor. Ze tekende een egel en bedacht de vorm hoe die eruit moest komen te zien. Ze maakten het heel low budget van karton!

Deze activiteit is gedaan met een mes. Desbetreffend kind ( in dit blog) mag dit alleen doen omdat hij het vaker gedaan heeft, en er hiervoor ook toestemming is van de ouders. Ze werkt met de kinderen dan 1 op 1 of 1 op 2 voor de veiligheid. ( of gebruik een schaar voor karton, zie onder dit blog een schaar voorbeeld)

Normaliter stanst Ineke de vorm voor zodat het al bijna door is. De regel die ze hanteert is dat het mes in het karton blijft. Ter bescherming van de tafel ligt er een houten plank onder. 

Voor het in-elkaar-schuif-mechanisme van de egel geldt: Zowel van onder als van boven een even grote inkeping maken. In dit geval was het lijf van de egel 13 cm hoog. Bij de egel zijn de inkepingen dus van bovenaf 6,5 cm naar onderen getekend. Bij de 3 andere stukken 6,5 cm naar boven

#egel #herfst #3D #creatief #karton #recycle #dieren #creametkids


Gepost op: maandag 20 september, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen