Aftelkalender voor kinderen geplaatst op 19 juni 2023

Aftelkalender voor kinderen

Wachten duurt voor kinderen duurt altijd veeeeeel te lang. Daarvoor bedacht Judith Evelien voor haar kinderen een mooie aftelkalender!


Wachten duurt laaaaaang! Laten we gaan aftellen…

Daar ben ik weer! Wie? Judith Evelien. Deze keer heb ik een aansprekende aftelkalender in de aanbieding. Mijn jongste dochter zit nu namelijk in een fase dat ze naar alles wat los en vast zit, aftelt. Eind juni is ze jarig, dat was natuurlijk de uitgelezen gelegenheid om naar af te tellen. Juni is wat dat betreft nog overzichtelijk. Aan één aftel printable heb je dan wel genoeg.


Mijn middelste dochter daarentegen, is pas in september jarig, maar ook zij stond te trappelen om al te beginnen met aftellen. Zij zal na het einde van de komende maanden tot september, dus steeds een nieuwe maand weer af moeten tellen. Je kunt er dan voor kiezen om het aantal uit te printen die overeenkomt met het termijn van aftellen.

Je kunt er ook voor kiezen om een exemplaar te lamineren. Of twee of drie… naar gelang je nodig hebt. Want de ene keer duurt het aftellen wat langer dan één maand en de andere keer is het weer korter.

Aan de slag!

  • Wanneer je de aftelkalender lamineert, kun je deze vaker gebruiken. Je hoeft de met whiteboard marker ingevulde kalender alleen maar uit te vegen en je kunt weer aftellen naar een andere gelegenheid.
  • Om het aftellen nóg leuker en interactiever te maken, maakte ik er ook nog een moodmarker printable bij.
  • Knip de moodmarkers uit en plak een matchende moodmarker met een kneedgummetje of met een dubbelgevouwen plakbandje op het vakje die van toepassing is.
  • Je kunt natuurlijk ook per gelegenheid een aftel printable uitprinten en ze dan in een map bewaren. Zo kun je terugkijken op alle leuke en spannende momenten waar ooit naar afgeteld is.

    Veel plezier!

Judith vertelt: Bij ons thuis is het al een daverend succes! Buiten dat het een feestje is om iedere dag een dag af te kruizen, helpt het mijn meiden om het abstracte van wat een bepaald termijn betekent, wat concreter voor hen te maken en leren zij ook wanneer je ‘op de helft’ bent en wat dat precies betekent. Al tellend leert men. O en eh… er zijn ook tien Lieveheersbeestjes verstopt! Heb jij ze al gespot?

Ter aanvulling van Judith haar Printable heb ik ( Mirelle- Crea met Kids) ze een kleurtje gegeven. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen lamineren voor vaker gebruik.

Download onder elk printable de PDF ongekleurde versie . Er staat een blauwe klikbare link onder de printable!

Hier vind je een aantal aftelkalenders voor een kort of langer aftel projectje. Denk bv. aan zindelijkheid, beloning gedrag etc. Je kunt onder de foto de ( blauwe klikbare) link aanklikken om dit te bekijken in de webshop!

In het onderstaand blog zie je welke beloningssystemen er zijn en die je kan gebruiken.

Klik hier voor het blog : Hoe werkt belonen?

O ja, misschien wel even leuk om iets over mezelf te vertellen. Ik ben Judith, moeder van drie dames. Mijn passie is schrijven en regelmatig maak ik een creatief uitstapje met het maken van leuke printables- en invulboekjes voor mijn kinderen. Zo is het (invul)dagboek ‘’Ik aan het woord’’ die ik voor mijn meisjes maakte, een groot succes! Regelmatig schrijft mijn middelste dochter van 8 jaar hier haar belevenissen in op en vult ze aan met een tekenuitdaging. Ook het vriendenboekje ’’Lucky to have you as my friend’’,  is een favoriet. Ik ontwikkelde ook nog een ‘’Ik krijg zakgeld en ik spaar voor…’’ boek. Want ja, zakgeld krijgen, sparen en omgaan met geld in een digitaal tijdperk… dat is best een uitdaging in deze tijd! Nieuwsgierig geworden? Je vindt de boeken op www.boekenbestellen.nl – zoek dan op Judith Evelien. Onder deze naam vind je me tevens op Instagram. Daar ben ik het meest actief. Ook op Facebook ben ik in mindere mate actief.

Take care!
Liefs, Judith

#aftelkalender #moodmarkers #judithevelien #aftellen #kalender #wachtenduurtzolang #aftellennaarverjaardag #aftellennaarvakantie #aftellennaaruitstapje #creametkids


Gepost op: maandag 19 juni, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *