Appelboom maken van strijkkralen geplaatst op 2 september 2022

Appelboom maken van strijkkralen

Een superleuke activiteit is het maken van een appelboom van strijkkralen! Maak jij deze ook?


In het najaar worden de meeste appels rijp aan de boom. Begonnen als bloesem in de Lente, is elk bloemetje een appeltje geworden. En wat zijn er veel soorten appels! Vandaag zie je vooral rode appels en dan in een appelboom gemaakt van strijkkralen.

Foto: Pixabay Lumix2004

Hieronder zie je hoe leuk dat er uit ziet met strijkkralen. Een groepje bij elkaar of gewoon eentje alleen.

Via deze foto’s kan je deze appelboom zelf ook na leggen. Deze kun je uiteraard ook aanpassen naar je eigen wens. Maak er meerdere dan kun je er een groepje van plaatsen.

Tip: Hier vind je een strijkkralen zakje waar een aantal primaire kleuren inzitten voor deze appelboom- klik hier

Een leuke kleurplaat om in te kleuren, met stift, kleurpotloden, krijt enz. Je kan de kleurplaat evt. uitknippen en op een mooie geverfde ondergrond plakken.

Een leuke kleurplaat. Die kan je kleuren met stift, kleurpotlood, verf, krijt etc. Je kan de appel ook beplakken met rood crêpepapier in de vorm van propjes.

Hieronder een leuk ideetje : Een appelspel. Je kan de appeltjes downloaden , en lamineren en dan uitknippen. De boom ernaast download je ook en lamineren en ook uitknippen.

Spel-tip 1: Ga nu een dobbelsteen pakken. Gooi ermee en leg het aantal appels op de boom. Je gaat net zo lang door tot de boom vol is!

Spel-tip 2: Gebruik rode pompons, knoopjes, dopjes en versier de boom.

Spel-tip 3: Gebruik rode speelklei. Rol kleine rode bolletjes als appeltjes en druk die op je gelamineerde boom. Met groene en bruine klei kan je slangetjes rollen. Hiermee kan je de contouren ( van de boom) beplakken met klei.

Hier nog een aantal leuke ideetjes met appels / appelboom!

Leuke boekjes over appels en een appelboom!

#appelboom #appels #appletree #colouringpages #kleurplaat #appelspel #applegame #appeltjes #strijkkralen #ironbeads #hama #creatief Dit blog bevat affiliatie links. #herfst #creametkids


Gepost op: vrijdag 2 september, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen