Armbandjes Weefstudio geplaatst op 2 november 2021

Armbandjes Weefstudio

Weef je eigen armbandjes met de leuke Armbandjes Weefstudio van Totum!


Door De Knutseljuf Ede

Je eigen weefstudio!

Houd je ervan om armbandjes zelf te maken? Voor jezelf én meteen ook voor je vriendinnen? Met deze leuke creatieve hobbyset van het merk Totum kan je het helemaal zelf. De weefset heeft zelfs de prijs gekregen voor Speelgoed van het jaar 2021, voor de categorie 8 & 9 jaar! Maar ben je iets ouder, dan vind je het vast ook erg leuk om te doen.

Lang plezier

Is het garen uit de set op? Koop dan gewoon los garen en wat sluitingen en je kan er gewoon weer tientallen bij maken, voor de hele klas of misschien wel voor de hele school!

Zo doe je het

Elynn uit Ede is 10 jaar en heeft voor ons stap-voor-stap foto’s gemaakt van de Totum Bracelet Lacing Factory. Je ziet zo precies wat er in de koffer zit, hoe je het weefapparaatje klaar maakt en hoe je de armbandjes dan weeft. Maar wees niet bang dat het je niet lukt, want natuurlijk zit er in de verpakking ook een uitgebreide instructieboekje, hoor!

Je kan kiezen uit 4 motieven om te weven. Welke zou jij kiezen?

Al het begin is (eventjes) moeilijk

Zoals je ziet is het niet even snel gemaakt, maar.. wat is het leuk om te doen! En hoe meer je er maakt, des te handiger en vlotter het natuurlijk gaat.

De truc met de draden

Verplaats steeds het 3e draadje (aan de linkerkant) als eerste naar de overkant. Daar klem je hem vast en dan neem je daar het meest linkse draadje uit de klem en die draad gaat ook weer naar de overkant.

Zo ga je systematisch rond en maak je steeds dezelfde ronde, tot dat je draad op is. Haal de streng uit de houder, knip de uitstekende draden af en lijm er een sluiting aan. Als de lijm droog is, kan je het armbandje om doen.

NB: Als je tussendoor even moet stoppen (voor het eten bijvoorbeeld :)), zorg dan dat je het draadje die je het laatst verplaatst hebt, even een merkje krijgt, bijvoorbeeld door er een wasknijpertje op te klemmen.

Elynn vond het in ieder geval heel erg leuk om te doen en ze gaat er zeker meerdere maken! In ieder geval van elk patroontje eentje. De 4 armbandjes kunnen dan gewoon samen om je pols, hoe meer hoe leuker, toch!

Meer voorbeelden

Ook Ineke van de Linde heeft de weefstudio uitgeprobeerd. Haar bevindingen en uitleg vind je door op onderstaande foto te klikken (Crea met Kids blog op Yoors).

Waar te koop?

Nu ben je zeker heel benieuwd waar je Totum weefstudio in mooie bewaarkoffer kan kopen? Klik dan op onderstaande foto!

Heel veel weefplezier gewenst!

#totum #armbandjesmaken #zelfarmbandjesmaken #weefstudio #armbandjesweven #braceletlacingfactory #sieradenmaken #diyarmbandjes


Gepost op: dinsdag 2 november, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Ilse Koolen
..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *