Coderen met kleuren – Dit is Uil geplaatst op 13 december 2020

Coderen met kleuren – Dit is Uil

Een leuke codeeractiviteit passend bij het boek: Dit is uil!


Het prentenboek Dit is Uil is een superleuk interactief fladder-, tik- en klapboek van Libby Walden/Veltman Uitgevers. Ken je Uil al? Nee? Mag ik jullie dan voorstellen.. Dit is Uil! Hieronder vind je codeerkaarten van Dit is Uil.

Weet je, hoe je moet coderen? Tel de hokjes, en kleur het aan hokjes op rij, zoals aangegeven. Dus bijv. kleur eerst 3 vakjes geel, dan 1 vakje zwart, en dan 3 vakjes bruin. Zo ga je elke regel af, en als je het goed gedaan hebt, zie je een leuke afbeelding verschijnen. In dit geval, zie je Uil, Andere Uil en het Uil Kuikentje, zoals in het boek Dit is Uil.

Is het coderen gelukt? Of vind je dat nog te moeilijk? Dan kan je het ook omgekeerd doen, met het tweede vel. Daar kan je zelf je codering opschrijven. Tel de hokjes met kleur en schrijf de cijfers en kleuren in de linkerkolom. Creatief en educatief inéén dus!

Vind hier de codeerplaten van : Dit is Uil


Gepost op: zondag 13 december, 2020

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *