Dikkie Dik Herfst activiteiten geplaatst op 30 oktober 2021

Dikkie Dik Herfst activiteiten

Fan van Dikkie Dik? Bekijk hier de leuke Herfst activiteiten!


Een leuk kinderboek wat de allerjongsten vaak erg leuk vinden is van Dikkie Dik. Deze kat beleeft elke keer verhalen waar kinderen graag naar luisteren. Het is herkenbaar genoeg om te volgen dus een goede manier om te combineren met een thema. De Herfst is een leuk thema , bekijk het filmpje maar hier van Dikkie Dik op 1 minuut .33 dan komt het herfst verhaaltje!

Naar aanleiding van dit verhaal gaat gastouder Ineke van der Linde met de peuters blaadjes zoeken . Deze worden in de opvang gedroogd tussen oude kranten. De kinderen mogen een volgende keer blaadjes opplakken op een vel papier. Hiervoor gebruiken ze Collall dreumeslijm. Met deze lijm kunnen de kinderen zelfstandig werken.

Collall Dreumeslijm 100 ml is leuke, groene lijm voor de allerkleinsten, vanaf 10 maand. De lijm is gemakkelijk uitwasbaar, heeft een CE Keurmerk, bevat bitterstof waardoor kinderen de lijm niet graag in de mond stoppen. Lichte toepassingen; papier en karton

Klik hier voor deze Collall Dreumeslijm

Voor deze knutsel heeft Ineke hier een schets van Dikkie Dik gemaakt zodat je ermee aan de slag kan. Ik heb het in een PDF bestand gezet zodat je het makkelijk kan downloaden. Vergroot Dikkie Dik op je eigen formaat als hij groter of kleiner moet via je printerinstellingen.

Download PDF van Dikkie Dik hier

Nu gaan ze nog wat leuks doen . Ineke doet een knikker een knikker in een oranje ballon. Dan wordt de ballon opgeblazen. Ze tekent er oogjes , neus oortjes en mond op. Je kan de ballon nu neerzetten. Geef er een tikje er tegenaan, en ballon Dikkie Dik gaat wiebelen!

Natuurlijk erg leuk voor kinderen om er tegen aan te duwen en zien dat Dikkie Dik beweegt.

En natuurlijk wordt Dikkie Dik ook nog in de bak met blaadjes gezet…pas op… straks val je weer in de blaadjes Dikkie Dik!

#dikkiedik #herfst #peuters #creatief #knutselen #blaadjes #herfstblaadjes #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zaterdag 30 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen