DIY – Maak je eigen ijsbeer pompon geplaatst op 15 januari 2021

DIY – Maak je eigen ijsbeer pompon

Ben je op zoek naar een coole winterknutsel? Maak dan deze grappige ijsbeer met handig stappenplan!


Vandaag deel ik met jullie een leuk DIY winter  idee wat ingestuurd werd door : Soraya van Niewaal 

( van Babysits.nl )

Wat gaan we maken? Een ijsbeer gemaakt van een pompon! Lees je mee hoe Soraya dit gemaakt heeft? De winter is nog lang niet voorbij en de dagen worden steeds kouder. Of het nu gaat sneeuwen of niet, haal de winter in huis en maak je eigen super schattige ijsbeer! Babysits heeft speciaal voor Crea met Kids dit leuke knutselwerkje bedacht en ook jij kunt dit nu maken!

Wat heb je nodig?

  • Wit papier
  • Een roze stift
  • Oogjes
  • Een zwarte kleine pompon
  • Karton
  • Wit wol
  • Een schaar
  • Lijm

Aan de slag!

Stap 1. Pak je stuk karton en teken hier twee cirkels op. Zodra je de cirkels hebt getekend kun je in deze cirkels een tweede cirkel tekenen. Zodra je dit gedaan hebt, heb je in principe twee donuts getekend op het karton.

Stap 2. Pak je schaar erbij en knip beide cirkels uit. Knip vervolgens de kleinere cirkels uit die je getekend hebt in de grote cirkels. Zodra je dit hebt gedaan, heb je twee donutvormige karton stukjes.

Stap 3. Wikkel nu de witte wol 2x rondom het karton en zorg ervoor dat het karton onder de wol niet meer te zien is.

Stap 4. Knip nu het wol met een schaar tussen de twee cirkels door.

Stap 5. Pak een stukje wol en bind deze stevig vast tussen de twee kartonnetjes door. Trek het draad goed stevig vast. Je kunt hier een stukje wol laten uitsteken, zodat je je ijsbeer bijvoorbeeld kan ophangen. Dit hoef je niet per se te doen.

Stap 6. Zodra je dit hebt gedaan kun je het karton voorzichtig verwijderen van het wol en houd je een kleine witte pompon over. Je kunt met een schaar de pompon een beetje bijknippen mocht dit nodig zijn.

Bekijk vooral mijn andere blog over hoe je precies een eigen pompon maakt.

Stap 7. Lijm nu de nog kleinere zwarte pompon in het midden van je zelfgemaakte witte pompon. Dit is de neus van de ijsbeer.

Stap 8. Lijm vervolgens de ogen van de ijsbeer op de juiste plek.
Stap 9. Voor de oren kun je kleine halve cirkels uit het witte papier knippen. Teken met een roze stift een halve cirkel op het witte papier en voilà je hebt de oren van de ijsbeer gemaakt! Lijm ze hierna bovenop de witte pompon en je ijsbeer is klaar!

 

Nu je schattige ijsbeer pompon af is kun je bedenken wat je ermee wilt gaan doen. Je kunt de pompon gebruiken als decoratie en deze in je kamer neerleggen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook meerdere maken en er een leuke winter ijsberen-slinger van maken. Voorbeelden die wij hebben uitgekozen zijn, een leuke hanger voor aan je tas of ijsberen-elastiekjes. Mocht je de elastiekjes willen maken dan kun je de ijsberen pompon met 1 seconde lijm, vastlijmen aan een elastiekje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Babysits. Babysits is een online oppasplatform, waar je als ouder gemakkelijk een oppas in de buurt kunt vinden. Naast het zijn van een oppasplatform, maakt Babysits ook vele DIY’s die oppassen of ouders samen met de kinderen kunnen maken.


Gepost op: vrijdag 15 januari, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen