Haaien- flessenspel DIY geplaatst op 2 juni 2021

Haaien- flessenspel DIY

Een superleuke recycle knutsel die je als spel kan gebruiken met een vis en een haai!


Haaien-flessenspel

Houd jij ook zo van spelletjes spelen? Wij in ieder geval wel! Lees stap voor stap hoe je dit leuke haaien-flessenspel zelf kunt maken en hoe je het spel speelt!

 

Benodigdheden

  • Lege plastic fles
  • Schaar
  • Gekleurd papier (2 kleuren)
  • Touw
  • Verf (wit/blauw)
  • Bewegende oogjes
  • Lijm
  • Toiletrol
  • Zwarte stift
  • Het plastic doosje/bakje van een Kinder Surprise ei

Het maken van de haai

Stap 1. Pak je lege plastic fles erbij en knip de onderkant van de fles eraf.

Stap 2. Gebruik de zwarte stift om het contour van de haai op de fles te tekenen. Denk hierbij aan de vinnen van de haai, de ogen en de tanden.
Stap 3. Nu je ongeveer weet waar de tanden komen van de haai, is het tijd om deze uit te knippen. Pak je schaar erbij en knip voorzichtig driehoekjes aan het uiteinde van de onderkant van de fles. Zie de afbeelding hieronder voor de verduidelijking.

Stap 4. Nu is het tijd om je haai wat meer kleur te geven. Je kunt je haai elke kleur geven die je wilt. Als voorbeeld hebben wij de haai wit met blauw geverfd.

Stap 5. De laatste stap voor de haai is om de bewegende oogjes op de juiste plek te lijmen.

Het maken van de vis

Stap 1. Bind het touwtje stevig rondom het plastic bakje van het Kinder Surprise ei. Heb je niet zo’n plastic bakje? Dan kun je ook een propje papier gebruiken voor dit gedeelte. Zorg er wel voor dat het touwtje goed stevig vast zit, zodat het tijdens het spelen van het spel niet snel los laat. Stop het bakje/propje hierna in de wc-rol.

Stap 2. Voor stap 2 heb je gekleurd papier nodig. Voor het voorbeeld hebben wij rood papier gebruikt, maar je kunt de vis elke kleur geven die je zelf zou willen. Knip dit vel papier (A4) door de helft (verticaal). Nu heb je twee stroken papier.

Stap 3. Vouw een strook papier over de wc-rol. Zorg hierbij dat één opening van de wc-rol bedekt is. Lijm de strook papier vast aan de wc-rol. Doe dit vervolgens ook met de tweede strook papier, zodat je uiteindelijk de wc-rol zelf niet meer ziet. Zorg er wel voor dat het papier rondom het touwtje gaat die hangt aan het bakje/propje die je in de wc-rol hebt gestopt.

Stap 4. Nu is het tijd om de bek van de vis te maken. Pak je schaar erbij en knip het onderste vel papier dat je hebt opgeplakt op de wc-rol rond. Doe hetzelfde bij het bovenste vel papier. Zorg ervoor dat het bovenste vel papier korter wordt geknipt dan het onderste vel papier.

Stap 5. Pak het gekleurde papier er weer bij en maak de vinnen en de staart van de vis. Lijm deze vervolgens aan het lijfje van de vis.

Stap 6. Plak de bewegende oogjes op de juiste plek van de vis.

Stap 7. Tot slot, moet het uiteinde van het touwtje vast worden gemaakt aan het uiteinde van de haai. Je kunt het vastbinden rondom de dop van de plastic fles.

 

Voilà! De DIY is gemaakt. Nu is het tijd om het spel te spelen! Hoe het werkt? Houd de haai vast en probeer de vis in de bek van de haai te krijgen zonder hierbij je andere hand te gebruiken!

Deze DIY is gemaakt in samenwerking met Babysits, hét online oppasplatform van Nederland. Met meer dan 18.000 oppassen op Babysits kun je als ouder gemakkelijk een oppas in de buurt vinden.

Op zoek naar nog meer Onderwaterwereld knutsels? Klik dan hier en bekijk alle voorbeelden!


Gepost op: woensdag 2 juni, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *