Halloween activiteit: Sensory play geplaatst op 27 oktober 2021

Halloween activiteit: Sensory play

Griezelen met spinnen en een rode gelei? Jazeker dat is heel erg leuk om te doen voor Halloween!


Een supergave griezelactiviteit in het Halloween thema is een sensory play. Dit is een activiteit waarbij je door verschillende materialen te gebruiken de zintuigen prikkelt. Dat kunnen harde, zachte, gladde, ruwe materialen zijn. Een leuk voorbeeld is om gebruik te maken van Jelly puddingpoeder. Je kan zo’n pakje kopen in de winkel en aanlengen met water en opkloppen met een garde.

In de gastouderopvang van Ineke van der Linde was het bij de kinderen dikke pret! Ze mocht lekker graaien en voelen naar de spinnen die op de bodem van de rode ( aardbei) pudding lagen. Dus lekker met de handen erin! Dat voelt best wel wat gek en glibberig en ook wel een beetje spannend. Dan nog de spinnetjes zien te pakken te krijgen..brrr. En even een vinger met dit rode spul in je mond? Geen nood, het is eetbaar! Wel zo leuk en ook zo veilig voor de jongsten om mee te spelen!

Vanaf een leeftijd van 2 en 3 jaar hebben de kinderen ermee gespeeld. Maar de oudere kinderen waren hier zeker net zo enthousiast over. Een leuke bezigheid waar ervaren en plezier samen hebben heel goed samen gaat!

Hieronder vind je bijpassende kinderboeken in het thema van Halloween!

Hieronder de foto vind je via de klikbare link nog veel leuke en creatieve Halloween ideetjes, ga jij ze ook bekijken?

Op zoek naar meer Halloween inspiratie en knutsels? Klik hier

#sensory #zintuigen #zintuigenprikkelen #halloween #spinnen #jelly #edible #ervaren #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: woensdag 27 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *