Herfst Paddenstoel sensory motoriek activiteit geplaatst op 14 augustus 2022

Herfst Paddenstoel sensory motoriek activiteit

Een leuke Herfst-activiteit: een paddenstoel met stipjes leggen met deze sensory uitdaging!


Het is altijd een leuke uitdaging om iets te creëren waar kinderen verschillende vaardigheden mee kunnen stimuleren. Tegenwoordig wordt er op de gastouderopvang ( bij Ineke van der Linde) geregeld materialen aangeboden zoals bv. sensory

Dit zijn materialen die door verschillende vormen en maten een prikkel kunnen zijn voor de zintuigen. Je kan bv. een houten vorm opvullen met opstaand randje opvullen met gekleurde rijst. Kinderen kunnen dit dan met een klein schepje zelf doen. Deze paddenstoel in dit blog kwam door een aankoop bij een winkel. Gastouder Ineke bedacht er gelijk nog wat anders mee. Een paddenstoel waar de stipjes nog in moet worden gelegd! Dit is meteen een goede oefening voor de motoriek en de oog hand coördinatie!

Daarvoor nam ze de paddenstoel als mal. Deze vorm is in dit blog als printable te downloaden zodat je zo aan de slag kunt.

Wat heb je nodig?

  • Karton
  • Creall Rood en witte verf
  • Schaar
  • Witte gedroogde bonen

Voor de rijst in de bak ben je nodig:

  • Bak
  • Droge rijst
  • Rode voedingskleurstof
  • Ziplockzakje
  • Bakplaat / rooster

Rijst is gekleurd in een afsluitbaar plastic ziplock zakje. Ca 10 eetlepels rijst per keer. 1 druppel voedingskleurstof erbij. En paar druppels water. Afhankelijk van wat je wilt, felle kleurtjes of pastel, meer of minder druppels kleurvloeistof. Op bakplaat of rooster dag laten drogen!

Hier maakt Ineke de omtrek van de paddenstoel op karton
Iets ruimer genomen als maat en inmiddels uitgeknipt.
Natuurlijk krijgt de paddenstoel een kleurtje.
Gaatjes kan je erin maken met een schaarpunt of priem
Met een houten pincet pak je de witte boontjes uit de rode rijst.. dat is nog wel even concentreren..
En het witte boontje wordt een witte stip op de rode paddenstoel!

Onderstaande producten zijn te bestellen bij de webshop van Heutink voor Thuis. Hier kan iedere klant geschikte materialen vinden om mee te werken! ( dus ook voor particulieren!) Klik op de klikbare link onder de foto.

Hieronder kan je op de foto klikken of op de link om naar een verzamelblog met heel veel verzamelde Herfst knutsel inspiratie te gaan. Neem je ook een kijkje? Klik hier voor Herfst Overzicht

#sensory #paddenstoel #paddestoel #zintuiglijkspel #rijst #wittestippen #pincet #creatiefmetdeherfst #motoriek $ooghandcoordinatie #zintuiglijkeprikkels #creametkids . Dit blog bevat affiliatie links.


Gepost op: zondag 14 augustus, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *