Herfst radertjes blazen met een rietje. geplaatst op 28 september 2023

Herfst radertjes blazen met een rietje.

Een leuke Herfstactiviteit, laat je eigen gevouwen radertje draaien met een rietje!


Op een Tjechische Facebook pagina kwam ik dit leuke idee tegen. Leuke ronde papiertjes met omgevouwen puntjes die kunnen bewegen door te blazen.

Je kan hier een filmpje ervan bekijken en ook is daar een PDF te downloaden van deze draaiende radertjes met afbeeldingen en ook een paar zonder voor eigen invulling. Klik hier voor deze knutsel en PDF op Facebook

Met dit leuke idee ging gastouder Nathalie Mensink aan de slag met de kinderen. Ze maakten hun eigen creatie met de blanco nog in te vullen / te kleuren radertjes.

Uitgangspunt van deze radertjes zijn ronde vormen die je dus via de link kan downloaden als PDF-klik hier De ronde vormen hebben streepjes erop staan die de kinderen kunnen inknippen. Ze vouwen elk ingeknipt stukje in een halve punt. Onder het gevouwen radertje plakten ze een platte kraal. Hiermee kunnen ze het makkelijk laten bewegen op de tafel. En dan is het blazen geblazen met een rietje!!

Hier zie je de de leuke creaties van de kinderen!

Leuke boeken in het thema van de Herfst!

Ben je op zoek naar meer Herfst ideetjes?

Klik dan hier voor een groot overzicht van superleuke ideetjes!

#herfst #blazen #wind #blazenmeteenrietje #radertjes #herfstactiviteit #spelendleren #gastouderopvang #basisschool #kinderopvang #bso #creametkids


Gepost op: donderdag 28 september, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *