Herfstblaadje en pompoen kaartje maken met naaldvilt geplaatst op 6 oktober 2022

Herfstblaadje en pompoen kaartje maken met naaldvilt

Een zelfgemaakt kaartje is het leukste om te krijgen. Kinderen kunnen bv. een herfstblad of pompoen maken van naaldviltwol!


Met naaldvilt kan je de mooiste dingen maken. Kinderen kunnen dit stap voor stap ook leren. ( oudere kinderen) Je “schildert “met zachte pluizige wol. Deze laat zich met speciale naalden bij elkaar drukken, zodat het een vastere vorm krijgt. Je kan bv. blaadjes maken met prachtige herfstkleurtjes erin verwerkt. Of maak een pompoentje met daarop de contouren die er wel op lijken getekend met naald viltwol.

Onderstaand kan je deze 2 viltwerkjes zien. Gastouder Ineke van der Linde ging deze uitwerken om ze op een kaartje te maken voor een jarig kindje.

Klik hier om dit boek te bestellen

Met kinderen kun je prachtig vilten. Dat het hierbij niet alleen om kleinigheden gaat, maar dat er echt mooie dingen gemaakt kunnen worden, laat Christel Dhom in dit boek zien. Zij geeft naast tal rijke voorbeelden en stap-voorstap aanwijzingen ook pedagogische raadgevingen. Door het vilten, waar een rustgevende werking van uitgaat, oefent het kind spelenderwijs zijn concentratievermogen, de oog-handcoördinatie, de fijnere motoriek en het gevoel voor vorm en kleur. Naast veel praktische tips is ook de moeilijkheidsgraad bij elk werkstuk aangegeven. Vilten met kinderen is een overzichtelijk boek waar iedereen thuis, in een groep of op school zo mee aan de slag kan.

Bekijk hieronder de 2 naaldviltwerkjes gemaakt door Ineke:

Dit zijn de 2 vormen zoals ze eruit zien toen ze klaar waren..
Op een prik kussen ( sponsje kan ook) wordt er met de naaldvilt naald stukje bij stukje een vorm gecreëerd. ( je prikt de wol aan en doet dit herhaaldelijk) Wil je een lichter stukje? Een plukje erbij en vastzetten maar weer.. experimenteer gerust!
Het kaartje is een stukje blauw karton die Ineke heeft dubbel gevouwen. Daarop plakt ze met Collall Viltlijm de pompoen erop..
En nog het herfstblad op plakken!
Een leuke felicitatie tekst en cijfer maakt het kaartjes af!
Wat zal de jarige hier blij mee zijn!

Leuke projecten die je met kinderen zou kunnen gaan maken staan hieronder.

Onder elke foto staat een klikbare link!

Hier vind de benodigde en gebruikte materialen om te naaldvilten. Bekijk op de website van Meaningful Crafts de diverse materialen en mogelijkheden.

#herfstblad #pompoen #herfstkaartje #verjaardagskaartje #naaldvilten #naaldviltwol #meaningfulcrafts #collall #creametkids


Gepost op: donderdag 6 oktober, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen