Hoe stimuleer je de zintuigen en ontdek je verschillende materialen? geplaatst op 30 juli 2021

Hoe stimuleer je de zintuigen en ontdek je verschillende materialen?

Spelend leren doe je door met je zintuigen te ontdekken, hoe doet een kind dat?


Het is nogal wat.. kinderen groeien in hun leven op met heel veel prikkels. Niet zomaar prikkels, maar prikkels die diverse zintuigen prikkelen! Denk aan : voelen, proeven, ruiken, zien, horen. Dat zijn veel soorten zintuiglijke sensaties die ook verschillende uitwerkingen kunnen hebben op een kind.

Waarom die prikkels? Om de wereld te leren verkennen leert een kind d.m.v. prikkels. Hoe weet je wat je ermee kan doen als je het niet kan vasthouden of kan voelen? Denk bv. aan zand. Kinderen spelen met hun vingers in het zand. Ze voelen de structuur en de beweeglijkheid van los zand. Doe je er water bij , dan verandert de structuur naar een vastere massa. Dat geeft weer een andere sensatie. Het voelt koud en nat aan en is qua kleur ook donkerder. Laat je een stuk modder in het water vallen dan spat dat weer uit elkaar en wordt weer glad los zand.

Lees er hier meer over 


Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen