IJs sjoelen geplaatst op 27 januari 2022

IJs sjoelen

Sjoelen met ijs, kan dat? Ja zeker kijk maar eens naar deze zelfgemaakte sjoelbak!


Thema Winter staat garant voor veel leuke Winterse activiteiten. Er wordt geknutseld en er zijn ook passende activiteiten die je kan doen. In de gastouderopvang ( van Ineke van der Linde) mocht de stagiaire voor haar examenopdracht een geschikte winterse activiteit maken en uitvoeren. Ze maakte een sjoelbak.. om ermee te kunnen ijs-sjoelen! Lees je mee hoe ze dit gemaakt hebben?

Benodigdheden:

  • Wit karton ( melk verpakkingsdozen)
  • Breed post pakjes plakband
  • Aluminiumfolie
  • Siliconen cupcake vormpjes
  • Lijmpistool

Werkwijze:

Wij hebben van 3 dozen een sjoelbak gemaakt door deze achter elkaar te plaatsen. 2 dozen zijn uit elkaar gelegd met een kleine opstaande rand en bekleed met aluminiumfolie en vastgezet met breed plakband.

De derde doos is gebruikt als vangbak voor de sjoelbak en aansluitend aan de eerste 2 vastgelijmd met een lijmpistool voor de stevigheid. Hierin zijn gaten gesneden en deze is aan de binnenkant op de bodem ook bekleed met aluminiumfolie en aan de buitenkant wit geschilderd.

Met siliconen cupcakevormpjes zijn de IJS-sjoelschijven gemaakt in de vriezer

Een sjoelbak kennen de kinderen bij mij wel! Maar een IJS-sjoelbak!!!! Dat was nieuw. Hé, dat is koud. Hé dat gaat smelten. Hé, dat wordt nat. Hé dat wordt kleiner. Hé ik zie mijn vingers er doorheen. Hé, die schijven zijn glad. Enz.

Deze leeftijd van kinderen heeft vooral genoten van het puur ervaren en ontdekken. Je kan dit omschrijven als Sensomotoriek. Het stimuleert de zintuigen en de motoriek!

Met oudere kinderen is het wel leuk om de punten erop te zetten zodat het nog een extra uitdaging wordt!

Hier nog wat siliconen vormpjes en diverse sjoelbakken!

Op zoek naar nog meer leuke Winterse knutsels? Check dan zeker dit overzicht!

#sjoelen #ijssjoelen #winterthema #themawinter #winter #winteractiviteit #sensomotoriek #zintuigen #motoriek #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: donderdag 27 januari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *