Kerst adventskalender maken met vilt geplaatst op 19 oktober 2021

Kerst adventskalender maken met vilt

Hou je van de kerstdagen? Met deze gave diy adventskalender maak je er een echt feestje van!


Elk jaar is er een periode die ze de adventstijd richting de Kerstdagen noemen. Dat zijn de 24 dagen tot de Kerst. Hiervoor wordt ook wel een adventskalender gebruikt als hulpmiddel om naar de Kerst toe te leven. Er zijn 24 zakjes. Dat houdt in dat er elke dag een verrassing uit een zakje mag worden gehaald. Hieronder zie je een organizer van stevig canvas katoen. In de bovenrand zit een houten stok. Hieraan kan je zelf een touw aan maken naar je eigen smaak en keuze.

De materialen die ik gebruikt heb zijn voornamelijk vilt. Dit vilt is van Meaningfullcrafts die veel verschillende soorten en kleuren wolvilt heeft. ( klik hier voor meer info over dit vilt ) Het leent zich voor veel leuke toepassingen. Hier gebruikte ik vilt om vormpjes te maken voor op de adventskalender.

Het vilt is bewerkt met parelpennen van Viva Decor. Hiermee kan je mooie halve parels maken. Dit kan goed op papier maar ook op vilt. Oefen als je dit niet eerder hebt gedaan eerst op papier en dan pas op vilt. Dan krijg je er meteen wat handigheid in!

In dit blog staan alle patroontjes zoals ik ze hier heb gebruikt. Om ze te kunnen gebruiken dien je ze eerst op te slaan in een map op je computer. Daarvanuit kan je de patroontjes gaan uitprinten!

Wat heb je nodig:

 • Canvas organizer
 • Vilt ( Meaningfullcrafts)
 • Spelden
 • Collall alleslijm en viltlijm
 • Een scherpe ( stof ) schaar
 • Viva Decor Parelpennen: Rood, zilver, groen, creme
 • Strass steentjes
 • Zilverkleurig chenilledraad
 • Mini pompons
 • Rood bolletjesband
 • Tacky Tape
 • Wiebeloogjes
 • Curly Wool voor Kerstmanbaard

Werkwijze:

 1. Patroontjes opgeslagen en geprint? Knip ze dan uit
 2. Kies de kleuren vilt voor je Kerstfiguren
 3. Leg een patroon op een stukje vilt en zet dit vast met een paar spelden
 4. Je kan nu meteen als je wil het patroon gaan uitknippen. Vind je dit te lastig trek dan met een stift de contouren over op het vilt en knip het daarna uit
 5. De kerstman : Daarvan heb ik muts, pompon en hoofd/baard ( curly wool) los geknipt qua patroon. Zo kun je wit/ roomwit vilt gebruiken voor het hoofd en baard, en rood voor de muts en wit voor de pompon.
 6. Kaarsje: de kaars is de vorm en een vlammetje apart. Hiervoor gebruikte ik grijs vilt en een geel stukje vilt als vlammetje.
 7. De kerstbal heb ik meerdere keren laten terug keren, maar dan in verschillende kleuren. Zo kan je zelf een keuze maken welke je gebruikt en in welke kleur.
 8. Met parelpennen zijn alle Kerstfiguren bewerkt. Een mooie randje, of wat extra accenten, je kan het gebruiken zoals jij het leuk vind. Door deze parels vallen deze viltfiguren extra op!
 9. Vilt op vilt : hiervoor heb ik viltlijm gebruikt. Om alle viltfiguren op de canvas adventskalender te plakken gebruikte ik Collall alleslijm. Deze lijm doe je er op en dan leg je voorzichtig je figuur op het canvas. Druk het een klein poosje aan tot het goed vastzit!
 10. Om je adventskalender op te kunnen hangen, wikkel je er een dun touw of lint om. Een paar slagen om elke kant en dan de beide kanten naar 1 punt. Of je bevestigd er kleine schroefoogjes in waar door je een draad kan doen.

Nu je adventskalender klaar is , kan je pakjes gaan maken om er in te stoppen. Gebruik leuk kerstpapier of maak zelf je eigen pakpapier door te tekenen of te verven.

Voor in de adventskalender vakjes: Denk aan kleine dingetjes zoals een chocolaatje, een kerstboomhanger, een kaarsje, het 5e december vakje bv.een mini chocoladeletter, een sieraad, kleine kerst poppetjes , klein boekje, mini knutselpakketje, een snoepstokje ( rood/wit) , kerstsokken, kerstbelletje enz. Het hoeft niet duur te zijn en je kan ook zelf dingetjes maken! En het leuke is dat de adventskalender elk jaar weer opnieuw gebruikt kan worden! Leuk om te maken voor jezelf of als een cadeau maken voor een familielid, vriend, of kennis!

Hieronder vind je de canvas organizer, parelpennen, Collall alleslijm. Dit is allemaal te koop bij Trixxcreatief. Gebruik de code: CREAKIDS en ontvang gratis een verrassing bij je bestelling! KLIK HIER VOOR DE WEBSHOP TRIXXCREATIEF

Leuke ideetjes voor in de adventskalender te stoppen als presentje!

Nog een aantal leuke kerstboeken tips!

Op zoek naar meer leuke Kerstknutsels? Klik dan hier!

#adventskalender #organizer #vilt #kerst #kerstfiguren #diy #creatief #kerstsfeer #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: dinsdag 19 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen