Kerst Leesbingo geplaatst op 15 december 2021

Kerst Leesbingo

Wil je graag een bingo spelen? Doe dan mee aan deze leuke Kerst Leesbingo!


Lezen is leuk om te doen en je leert er veel van. Lezen helpt je woordenschat te vergroten en je wordt ook beter in taal! Kinderen die veel lezen ,zijn beter in het spellen en het begrijpend lezen. Ook leren kinderen zich door het lezen van verhalen in te leven in andere mensen. Alleen maar voordelen toch?

Maar lezen is ook vooral het plezier hebben in lezen. Helemaal kunnen opgaan in een verhaal, en genieten van het lezen. Door het digitale leven van ons tegenwoordig is het stimuleren van lezen extra belangrijk. Een boek neemt je van begin tot het eind mee in een verhaal.. en soms grappig, verdrietig, spannend, enz.

Ook is het leuk om een beetje spelenderwijs je leesvaardigheid op peil te houden.. dat kan met deze Kerst Leesbingo! De gedachte is dat je gaat lezen op allerlei gekke plekken waar je normaal niet zou gaan lezen. De bedoeling is dat je 10 minuten op die bijzondere plek gaat lezen! En heb je alle plekken gebruikt voor het lezen? Dan heb je BINGO!

De Knutseljuf Ede heeft voor dit doel een mooie Kerst Leesbingo printable gemaakt . Een mooie kaart met allemaal vakjes waar je kan zien waar je gaat lezen. Het je de leesactiviteit gedaan? Dan kleur je het plaatje in! Je kan hieronder het voorbeeld zien met een kleurtje.

De kinderen kun je de leesbingo meegeven als ze vakantie krijgen. Er is geen verplichting maar vooral een leuke uitdaging om kinderen positief te motiveren om te gaan lezen. En komen de kinderen weer terug op school? Dan is het natuurlijk superleuk om de ingekleurde Kerst Leesbingo te laten zien! En de juf/ meester kan dan ook een leuk minikleurplaatje geven als attentie. Deze printable kan je net als de blanco leesbingo kaart vinden onderaan de afbeeldingen.

Ben je nog op zoek naar toffe Kerstboekentips? Scrol dan vooral door en verras jezelf eens met een mooi boek cadeau!

Namens De Knutseljuf Ede en Crea met Kids wensen we jullie veel lees en kleurplezier toe in de Kerstvakantie!

Kleur je eigen Kerst Leesbingo kaart in!

Kleur je minikleurplaatje in als je de Kerst Leesbingo volbracht hebt!

Hieronder staat de 2 printables voor de Kerst Leesbingo.

Hoe gebruik je dit?

  1. Sla met je rechtermuisknop de printable op in een map van je computer ( meestal map downloads)
  2. Vanuit die map kan je dan je printables gaan uit printen!

Alleen voor persoonlijk gebruik en niet om online los te delen. Copyrights

Hieronder vind je leuke Kerstboeken tips!

Hieronder vind je nog een aantal leuke printables van De Knutseljuf Ede. Klik op de klikbare link onder de afbeelding!

#kerstbingo #leesbingo #kerstmis #lezen #kerstleesbingo #deknutseljufede #lezenisleuk #taalontwikkeling #woordenschat #begrijpendlezen #kerstvakantie #printables #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: woensdag 15 december, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *