Kerst puzzel zelf maken geplaatst op 17 november 2021

Kerst puzzel zelf maken

Teken op een blanco puzzel je eigen kersttafereel of maak er een persoonlijk kerstcadeau van!


Door De Knutseljuf Ede

Je kan er alle kanten mee op, met de blanco puzzels van Collall. Ze zijn er in 3 maten: A5, A4 en zelfs in groot A3. Je kan je eigen tekening er op tekenen, inkleuren en eventueel beplakken. Zo kan je voor verjaardagen, bruiloften, speciale gelegenheden of feestdagen, een passende puzzel maken. Hoe leuk is het, als je een persoonlijke puzzel maakt met de naam van de jarige erop!

We hebben er al een paar voorbeelden mee gemaakt, maar een kerstpuzzel hadden we nog niet! Daarom laten we hier, stap voor stap, hoe jij ook heel makkelijk een leuke kerstpuzzel maakt.

Benodigdheden: Blanco puzzel (deze is A4 formaat) en permanent stiften, bijv. de Krimpie stiften.

Werkwijze:

Teken eerst de bomen. Teken de boom in delen, begin bovenaan en teken er steeds een boomlaag onder. Als je klaar bent met de bomen, krijgen ze allemaal een rode ster.

Elk deel van de boom krijgt buigende strepen, alsof het slingers rondom de boom zijn. En de strepen krijgen allemaal weer kleine zijstreepjes, lekker warrige streepjes, dat hoeft juist niet te netjes.

Teken de boomstammen. Schets eventueel heel licht met een potlood de letters die je erop wilt hebben en trek het dan over met geel. Als de gele stift droog is, dan trek je het nogmaals over met rood.

Haal de hele puzzel even uit het frame zodat je niet per ongeluk de rand meekleurt, en andersom, als je uit zou schieten van de rand, dan komt het niet op de puzzel. ­čÖé

Je ziet het duidelijk op de foto’s: stippel met blauw en je krijgt een leuk effect.

Versier de rand zoals je zelf leuk vindt. Met eenvoudige streepjes, of sterretjes, kadootjes, kersttakjes of andere dingetjes. En O ja, signeer je je eigen puzzel ook even, met datum erbij? Dat kan aan de voorkant, net als een echt kunstwerk, of gewoon aan de achterkant.

Dan kunnen de puzzelstukken weer terug en is je puzzel klaar. Puzzelen maar!

#puzzel #kerst #kerstpuzzel #kerstbomen #diypuzzel


Gepost op: woensdag 17 november, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Ilse Koolen
..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *