Kerstbal decoreren geplaatst op 16 december 2021

Kerstbal decoreren

Versier je huis, school, opvang met je eigen versierde kerstbal!


Het is leuk om voor Kerst wat te maken wat je kan neerzetten op ophangen. Een leuk idee is om een mdf kerstbal te bewerken met verschillende materialen. Dit kan je doen met bv . Decopatch. Je gebruik een leuk printje papier die je in stukjes of in zijn geheel op de kerstbal plakt.

Bij onderstaande kerstbal is het speciale Delfts blauwe papiertje in zijn geheel gebruikt. De ronding is afgetekend met een potlood. Verf de kerstbal met witte krijtverf. Zo komt je gekozen papier beter tot zijn recht met een frissere look. Op het oppervlak breng je dan een laag Decopatch lijm aan. Het werkt dan als een soort primer. Daarna breng je nog een dunne laag op. Leg dan het Delfts blauwe papier dat uitgeknipt is op de kerstbal. Werk van binnen naar buiten en wrijf het papier zachtjes glad. Eerst zie je nog wat kreukeltjes maar dat is bij het drogen mooi strak en glad.

Je kan naderhand als het droog is het geheel nog aflakken met de zelfde Decopatch lijm. Dit werkt dan als vernis. De strik is geverfd met Viva Decor Maya Metallic verf. De strik heb ik versierd met gouden sterretjes. Ze zijn er opgelijmd met Collall alleslijm. Op de kerstbal zelf gouden hartjes die ik vooral op de witte gedeeltes heb geplakt.

Het Delfts blauwe patroon is geaccentueerd met een parelpen van Viva Decor Pearlpen Icewhite . Dit geeft zo een mooie structuur aan je werk.

Alle afgebeelde producten zijn verkrijgbaar bij Trixxcreatief. Gebruik de code : CREAKIDS en ontvang een gratis verrassing bij je bestelling!

Hier is de kerstbal op een andere manier bewerkt. Gekozen is voor een zilver verf van Maya Viva Decor. Er is een Kerstglittermix aangebracht van Glitterbaas Hierin zitten leuke items die helemaal toepasselijk zijn voor de Kerst. Die breng je op met een pva lijm. Deze breng je stukje voor stukje aan waarbij je elke keer een opvulling maakt met de glitters. Verdeel de Kerstfiguurtjes over de gehele bal. Je kan de steentjes oppakken met een speciale potlood tool. Vul zo de gehele kerstbal op. De pva lijm is eerst nog wit maar droogt transparant op!

Alle afgebeelde producten zijn verkrijgbaar bij Trixxcreatief. Gebruik de code : CREAKIDS en ontvang een gratis verrassing bij je bestelling!

#delftsblauw #decopatch #glitters #kerst #metallicverf #vivadecor #trixxcreatief #mdf #kerstbal #kerstbaldecoratie #kersthanger #creametkids


Gepost op: donderdag 16 december, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *