Kerstbomen Decopatch en rendieren met sticky clay geplaatst op 3 december 2021

Kerstbomen Decopatch en rendieren met sticky clay

Je eigen decoratie maken voor kerst? Bekijk dit leuke idee!


Kerstbomen en rendieren

Soms wil je wel eens wat persoonlijks maken, speciaal voor Kerst. Er zijn veel soorten decoratie die je zelf kan bewerken. Het leuke ervan is dat je met verschillende bewerkingen steeds weer iets anders maakt. Je hebt bv. deze onderstaande kerstbomen. Ze zijn er in 2 maten. Deze kan je op verschillende manieren bewerken. Kies je voor decopatch? Of kies je voor verf? Beplakken met diamond painting steentjes kan je ook nog doen. Of gebruik sticky clay. Dit is net zoals foam clay maar bij dit materiaal voeg je zelf iets toe bv. kunstsneeuw, glitters enz.

Deze onderstaande bomen zijn gemaakt met decopatch. De techniek is dat je verschillende stukjes papier bij elkaar op een oppervlak elkaar laat overlappen. Je maakt een soort lapjesdeken van papier! Dit vinden kinderen ook erg leuk om te maken! Er zijn voor deze decopatch heel veel verschillende papiertjes te vinden. Bekijk alle soorten Decopatch papier via de link hier

Bij deze kerstboompjes heb ik ook 2 rendiertjes bewerkt. Deze verf je met bv. een witte krijtverf en je kan ze dan bewerken met sticky clay. Verderop lees je wat ik allemaal gebruikt heb en waar je de materialen kan bestellen.

Bestel via de linken onder de Decopatch papiertjes in de webshop van Trixxcreatief. Gebruik de cadeaucode: CREAKIDS en ontvang een verrassing bij je bestelling! Dat geld ook voor alle klikbare blauwe linken ( behalve de collal flash glitter)

Hieronder kan je mijn keuze van kleurtjes/patroontjes zien. Je kan ook kiezen voor 2 kleuren of misschien wel heel veel kleurtjes! Stel het samen naar je eigen keuze!

Begin met het wit verven van de kerstbomen ( dit is gedaan met witte krijtverf -klik hier ) Deze verf dient er voor dat vooral je decopatch papier een mooie lichte uitstraling krijgt. Knip of scheur stukjes decopatch papier. Je gaat deze verlijmen stukje voor stukje. Gebruik hier voor decopatch lijm ( klik hier voor Decopatch lijm ) en een decopatch kwast (klik hier voor de kwast )

Decopatch tip: Klik hier voor de complete uitleg met filmpje van decopatchen

Het kerstboompje heb ik bewerkt met mooi bontlint. ( bontlint-klik hier ) Dit kan je goed bevestigen door het eerst te beplakken met tackytape. ( Tacky tape -klik hier ) Deze tape plak je eerst op het band vast. Dan haal je het plastic laagje er vanaf, je plakt het dan zo vast op de kerstboom!

Je kan nu je kerstboom nog gaan versieren. Ik koos hier voor gouden styropor bolletjes ( gekocht bij Action) Deze lijmde ik vast met mijn favoriete lijm ( alleslijm van Collall – klik hier ) Zelf had ik ook nog rode knoopjes en die heb ik op de groene vlakken geplakt als contrast met de groene vlakken decopatch.

Een groot styropor bolletje maakt de kerstboom af!

Ter illustratie voor bij mijn kerstboompjes zijn er ook 2 rendiertjes bewerkt ( Rendier suggesties vind je hier in de webshop ) Ze zijn bewerkt ( net als de kerstboompjes) met witte krijtverf. Om de rendiertjes te kunnen bewerken heb ik Sticky Clay ( sticky clay -klik hier ) gebruikt. Dit lijkt op foam clay alleen dan transparant zonder vulling. De vulling voeg je zelf toe. Hier is een mengsel van glittersneeuw ( glittersneeuw klik hier ) Je kan ook kleine kraaltjes, pailletjes en glitter toevoegen. Ik heb zelf wat ik nog hier had Collarall Flash glitter ( die vond ik hier ) toegevoegd .

Het werkt zo:

  • Maak een mengsel van je keuze in een bakje en roer dat even goed door
  • Pak een pluk sticky clay en maak een klein balletje hiervan
  • Druk het in je mengsel en kneed dit er goed door
  • Spreid de sticky clay met je vingers tot een plat oppervlak en bewerk hiermee je vorm
  • Verdeel de sticky clay door er op te drukken
  • Het droogt zelfhardend op

Tip: eventuele wiebeloogjes druk je er in en ze drogen gewoon vast!

Hieronder nog een aantal leuke inspiratie ideetjes met Sticky Clay!

#kerstboom #kerstbomen #stickyclay #kunstsneeuw #glitter #rendieren #kerstmis #creametkids


Gepost op: vrijdag 3 december, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *