Kerstboom van papieren rietjes geplaatst op 14 december 2021

Kerstboom van papieren rietjes

Knutsel nu een vrolijke kerstboom of iets anders met gekleurde papieren drinkrietjes en versier hem met bijv. glittersteentjes!


Door De Knutseljuf Ede

Knutselen met rietjes

Gewone papieren rietjes zijn superleuk knutselmateriaal! Je kan er van alles mee knutselen, het laat zich goed knippen en plakken en het is kleurrijk én goedkoop! Voor de kerst hebben we een kerstboompje gemaakt met groen/witte rietjes. De rietjes zijn vrijwel overal te koop, ook in vele andere kleuren.

Vele mogelijkheden

Je kan ook andere vormen maken met rietjes, hoor. Maak dan eerst een tekening van de vorm. Als je het met stift doet, schijnt de stift door je papier en zo kan je makkelijk de achterkant met rietjes beplakken.

Maak eerst de vorm op papier

Maak een eigen tekening/vorm of print de kerstboom uit die hieronder staat. (Sla de afbeelding eerst op en ga dan naar de opgeslagen map. Vanuit die opgeslagen map (meestal de downloadmap of je fotomap) kan je uitprinten zoals je gewend bent).

Beplak de achterkant

Draai het blad om. Schijnt de vorm niet door op de achterkant? Knip dan de vorm (grof) uit zodat je weet waar je plakken moet. Lijm de vorm helemaal in met een goede alleslijm, bijvoorbeeld van Collall. Plak de rietjes naast elkaar, de rietjes mogen gerust over de vorm uitsteken.

Plakken en laten drogen

Je kan hele rietjes plakken, de restjes die je straks afknipt kan je weer voor andere knutsels of vormen gebruiken Ook op het stammetje komen 4 rietstukjes. En dan… heel goed laten drogen!! Ga gerust even warme chocolademelk met slagroom drinken, doe een toiletbezoekje e pleeg nog even een telefoontje…. Dan pas draai je het geheel om en knip je de boomvorm uit. Houd de rietjes goed vast terwijl je knipt. Gebruik wel een goede schaar en geen botte kinderschaartjes dus :).

Tips:

Wil je het heel netjes, dan maak je platgedrukte uiteindjes weer goed open en mooi rond met bijvoorbeeld een satéstokje.

Aan de achterkant plak je 2 verticale rietjes voor de stevigheid én zodat je bovenin de boom nog een leuke versiersel kan plakken.

Versier je boom

Tenslotte versier je de boom met wiebeloogjes, rode glittersteentjes en witte sneeuwvlokjes (uit de glittermix Kerst van Glitterbaas) Tip: trek een lange streep lijm langs de hele rand zodat je de steentjes er alleen maar in hoeft te leggen.

Wil je dat de boom echt kan staan? Plak er dan een kartonnetje achter of een wc-rolletje (in de lengte doorgeknipt en wat naar binnen gevouwen). Ook op de achterwand van je kerst thematafel staan deze boompjes vast gezellig!

Meer knutseltips met papieren rietjes!

Wil je meer met rietjes knutselen? Kijk dan eens op deze pagina’s! (klik op de foto om naar het blog toe te gaan)

#rietjes #papierenrietjes #knutselenmetrietjes #creatiefmetrietjes #rietjesknutsel #kerst #kerstboom #knutselenmetpapierenrietjes #kerstknutselen #kerstboomknutselen


Gepost op: dinsdag 14 december, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Ilse Koolen
..

1 reactie

  1. christina

    14 december 2021 at 21:26

    wat is die moooi en zo simpel

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen