Kerststukje maken met geknutselde kaarsen geplaatst op 15 december 2023

Kerststukje maken met geknutselde kaarsen

Maak een gezellig Kerststukje met zelf geknutselde kaarsjes en Kerstversiering!


Het is een leuk idee om een Kerststukje te maken voor de Kerstdagen. Je kan zelf een soort kaarsen maken met een kind veilig waxinelichtje erin! En met verf, glitters en Kerstgroen ziet er ontzettend sfeervol uit!

In de gastouderopvang ( bij Ineke van der Linde) werd er geknutseld met 2 kinderen onder de 4 jaar. Bekijk hieronder de stap voor stap foto’s en ga ook aan de knutsel!

Wat heb je nodig?

  • Per Kerststukje : 3 wc rolletjes
  • 3 Waxinelichtjes
  • Rode / Zilver verf
  • Collall Flash glitters
  • Strooibusjes
  • Collall Tacky Glue
  • Lijmpistool
  • Kerstgroen
  • Kerstdecoratie

Notitie: De waxinelichtjes passen strak in de toiletrollen. Nu lijken het nét échte kaarsen. LET OP: er zijn veel verschillende diameters in de merken toiletrollen. Daar kom je pas achter, wanneer je zoiets als dit wilt gaan maken.

Eerst verven wij een kartonnen bordje. Dat wordt onze schaal voor het Kerststuk.
Dan worden er door alle kinderen per kind 3 toiletrollen geverfd.
Van tevoren heb ik met een lijmpistool er “druipers” van een kaars opgemaakt.
Wanneer de verf nog nat is, strooien wij er glitters doorheen.
De kinderen hebben allemaal een aantal vingers in de toiletrol gestoken, zodat zij deze goed kunnen vasthouden en ronddraaien.
Dat gaat mooi zo!
Er ligt een oud knutselkleed op tafel. De kinderen hebben kwalitatief zeer goede verfschorten van Collall aan. Dus zij kunnen helemaal los gaan.
Er is flash glitter van Collall gebruikt. Het is alleen voor deze hele jonge kinderen over gedaan in kleinere smallere strooipotjes, zodat zij die met hun knuistjes beter kunnen vasthouden.
En dat strooien gaat zo heel erg goed! De geverfde toiletrollen worden in een bakje gelegd en dan kan er volop glitters gestrooid worden.

Daarna doen de kinderen wat Tacky glue op de bovenkant van een waxinelichtje op batterijen. Om er daarna glitters overheen te strooien.

Wanneer alles droog is, lijm ik met een lijmpistool de “kaarsen” vast op de kerstschaal. Wat groen uit de tuin er bij. Wat kerstversiering erbij en het Kerststuk is af.

Hieronder nog 3 leuke Kerstboeken tips!

Kerstknutsels inspiratie -klik hier

#Kerststukje #Kerststuk #Christmas #Kerst #kaarsen #Kerstkaarsen #diykerst #knutselen #Christmascrafts #collall #gastouderopvang #creametkids


Gepost op: vrijdag 15 december, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *