Kinderboek activiteit: De spin die het te druk had. geplaatst op 15 november 2023

Kinderboek activiteit: De spin die het te druk had.

Een leuk boek over een spin om te voor te lezen en interactief mee bezig te gaan!


Het is een bekend boek maar het is nog steeds een gewild verhaal : De spin die het te druk had. ( Door Eric Carle) Het boek wordt in de gastouderopvang bij Ineke van der Linde vaker voorgelezen . En ze maakte er een interactief verhaal aan door een deel uit het verhaal na te bootsen. Eerst werd er een hek gemaakt en geverfd met daarin een echt draden web. Lees hieronder er meer over en maak ook zo’n actieve set up voor de kinderen!

Op een mooie morgen wordt een spin door een zacht briesje door de lucht gedragen. Een ragfijne draad sliert achter haar aan. Ze landt op een hek bij een boerderij en begint een web te weven. Een web dat je echt vóélt groeien als je met je vingers over de bladzijden gaat!

De dieren van de boerderij begrijpen niet goed waar de spin mee bezig is en stellen haar constant vragen. ‘Heb je zin in een hapje gras?’ vraagt de koe bijvoorbeeld, en het varken nodigt haar uit om lekker in de modder te komen rollen. Maar de spin is veel te druk met het weven van haar web. Totdat de haan voorstelt om samen een vervelende vlieg te vangen… Klik hier om dit boek te bekijken in de webshop!

Ineke vertelt: Doos met spinnenweb gebruik ik voor het interactief voorlezen van het boek van Eric Carle “De spin die het te druk had”! Het is gemaakt met Magic Paint v Collall. Het stelt het hek voor waarin de spin het web maakt. De gaatjes zijn met een ponstang gemaakt.

Tijdens dat moment van voorlezen is het idee ontstaan om het hek na te maken voor een interactieve voorleesactiviteit. Het hek zit expres in een doos, zodat het stevig genoeg is om touw doorheen te trekken tijdens het vertellen v h verhaal én omdat het gewoon rechtop naast mij kan staan tijdens het vertellen. In het verhaal willen dieren steeds met de spin spelen. De meeste dieren heb ik als knuffel en zet ik er ook bij in. Zo maakt het het interactieve verhaal helemaal compleet.

Wat heb je nodig om het hek met web te knutselen ?

  • Een fruit doos ( supermarkt)
  • Af breekmesje
  • Ponstang ( voor gaatjes)
  • Draad
  • Magic Paint verf

Hoe maak je het?

  1. Teken op een fruit doos de afbeelding van een hek met een stift
  2. Snij met een afbreekmesje / stanley mes alle delen uit
  3. Meng 4 kleuren Magic Paint en maak hier mee een soort houtstructuur d.m.v. een verf kam
  4. Laat drogen en maak met een gaatjes pons zoals op de foto.
  5. Haal met een naald en draad een web in het binnenste gedeelte van het hek ( kinderen kunnen met een stompe naald en touw dit ook zelf doen)

Hier zie je het hek waarin de spin een web maakte. Uit het boek van Eric Carle.


Gepost op: woensdag 15 november, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *