Koeienschilderij maken met verftechnieken geplaatst op 10 april 2024

Koeienschilderij maken met verftechnieken

Maak met verschillende verftechnieken je eigen koe schilderij!


Kinderen leren graag over dieren, en er zijn natuurlijk vele soorten. Dus heb je tijdens het wandelen al de koeien gespot? Dan weet je vast wel hoe ze eruit zien. Ze zijn er in diverse kleuren als : zwart/ wit/ bruin etc. De koe van vandaag is er eentje die wit is met zwarte vlekken!

Gastouder Ineke van der Linde ging met de kinderen aan de slag!

Ineke vertelt: Gisteren geleerd over de koe. Vandaag een koe-schilderij gemaakt met alternatieve middelen (geen kwast gebruikt!!) Wel rollers van collall, grote vork, dessertvorkje, (gras/grassprietjes), wattenstaafje (bloemetjes), plukje watten (wolkjes)en vingerafdrukken (vlekken koe).Plakkaatverf maar eens wat anders dan kwasten. Hartstikke leuk om te doen met de aanwezige 3 jarige kinderen!

Wat heb je nodig?

  • Kleurplaat koe -klik hier
  • Collall dreumeslijm ( kikkerfles)
  • Creall Plakkaatverf, blauw, verschillende kleuren groen
  • Collall verfrollers
  • Watten
  • Wattenstaafjes
  • Gebaksvorkje

Knutselen met echte kinderlijm : Collall Dreumeslijm, in de vorm van een grappige kikker! ( klik hier voor deze soort lijm bij Packling)

Collall Dreumeslijm is leuke, groene lijm voor de allerkleinsten, vanaf 10 maand. De lijm is gemakkelijk uitwasbaar, heeft een CE Keurmerk, bevat bitterstof waardoor kinderen de lijm niet graag in de mond stoppen. Lichte toepassingen; papier en karton

De lucht wordt geverfd d.mv. een verfroller. ( deze zijn te verkrijgen in 4 soorten motieven -klik hier) De wolkjes worden gemaakt met een plukje watten waarmee witte verf wordt gestempeld.

Gras wordt geverfd met verschillende kleurtjes groen en een gebaksvorkje!

Met een wattenstaafje worden madeliefjes gestempeld in het gras!

Met de vingers worden zwarte vlekken gestempeld op de koe.

Een prachtig eindresultaat van deze 2 kinderen van 3 jaar oud!

Nog een koe tip: Dezelfde koe weer stempelen met de vingers en zwarte verf. En in een bakje ( bv. BBQ bakje) zand doen en daarin graszaad!

Leuke kinderboekjes over de koe!


Gepost op: woensdag 10 april, 2024

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *