Monsters tekenen en kleuren geplaatst op 8 januari 2022

Monsters tekenen en kleuren

Hoe maak je monsters? Gebruik vooral je fantasie!


Monsters zijn niet bestaande wezens maar die er wel heel echt uit kunnen zien. Ze bestaan vooral in de fantasie en dat maakt het ook erg leuk om ze te maken. Geef ze enge oogjes, mond, tanden, hoorntjes en je monster verandert telkens weer. En ook: Geen monster is hetzelfde. Dat is het leukste, zoveel soorten en zoveel maten qua monsters kan je tekenen of knutselen.

Zelf was ik wat aan het experimenteren gegaan. Gewoon een beetje fröbelen en zien wat het wordt. Een ruwe schets op papier en dan een geheel er van maken. Hieronder deel ik een leuk filmpje hoe je wat op weg wordt geholpen om een monster te tekenen.

Filmpje van Kawaii wereld op You Tube :

Dus zo gezegd zo gedaan.. gewoon een gekke tekening maken, de verhoudingen hoeven niet te kloppen als je er maar plezier aan hebt om ze te tekenen. Je kan tekenen op verschillende materialen als papier, karton etc. Hier lagen nog een paar schuurpapiervellen te liggen. Leuk als extra detail van de monsterhuid! Globaal gaf ik ze een look. Gewoon om zelf er wat mee te prutsen.

De oogjes voor de monster vond ik op een prachtig decopatch papier vel ( deze vind je hier ) Daar staan veel gekke soorten ogen op.

Die plakte ik erop met Collall plakstift. En opeens kreeg ik onverwacht mijn neefjes van 6 en 10 op bezoek. Die werden gewoon “blij” van deze monsters.. of ze ze wel mochten kleuren? Natuurlijk mocht dat! En gelijk werden er vakkundige veranderingen gegeven, want een monster ziet echt nog wel anders uit tante!

Ook kregen hun monsters alle kleuren die ze maar wilden gebruiken. Een mooie interpretatie!

Zo leuk om hun eigen bewerkte monsters te zien!

Natuurlijk is het leuker dat kinderen zelf hun monster tekenen, maar ach , deze lagen er al en zoveel tijd hadden we niet meer dan is kleuren een leuke bezigheid!

Diverse monster-knutsels vind je ook zoal op de website hier van Crea met Kids -klik hier

#monster #monsters #fantasie #creatief #collall #knutselen #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zaterdag 8 januari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *