Maak je eigen ‘Schoorsteen Vang-spel’ geplaatst op 2 november 2021

Maak je eigen ‘Schoorsteen Vang-spel’

Wil jij net als Piet cadeautjesin de schoorsteen doen? Maak dan dit gave spelletje!


Met Sinterklaas kan je allerleuk leuke spelletjes spelen. Ook is het leuk om zelf een spelletje te maken. Maak een schoorsteentje met daaraan een touwtje en een pakje. Deze probeer je dan op te vangen in het schoorsteentje… net als Piet! Zie hieronder de afbeelding van hoe eruit ziet als het klaar is. Ben je klaar voor een behendigheidsspelletje?

Nodig:

– Bakje, bekertje of bijv. wc-rol (van karton/papier)

– Perforator

– Schaar

– Touw/draad/wol

– Lint- Kraal (Of blokje met gat)

– Stift(en)

Hoe maak je dit?

1.) Pak je bekertje en trek m.b.v. een stift horizontale lijnen op verschillende hoogtes: dit worden de baksteentjes van je ‘schoorsteen’!

2.) Trek vervolgens tussen alle horizontale lijnen, kleine verticale lijntjes/streepjes, zodat er allemaal kleine ‘baksteentjes’ ontstaan.

3.) Kleur eventueel in als je dat leuk vind en/of versier verder. Laat goed drogen.

4.) Pak je (vierkante) kraal en bind hier lint omheen zodat het op een echt cadeautje lijkt. Dit doe je als volgt: Bind je lint eerst verticaal om je kraal heen, bind vast aan de onderkant m.b.v. een knoop. Trek vervolgens het lint naar de zijkanten toe (waar nog geen lint zit) en trek omhoog (naar waar je begon). Schuif het lint van beide kanten, onder het al liggende lint heen en knoop vast. Maak een strikje en trek goed vast.

5.) Maak m.b.v. de perforator een gaatje in de zijkant van je bekertje.

6.) Pak een lang stuk draad en trek door de kraal heen, knoop vast. Bind nu het andere uiteinde vast door het gat in je bekertje. Let erop dat de draad niet al te lang is i.v.m. kleine kinderen: anders meppen ze zich er misschien mee in hun gezicht(!). Liever dus een wat korter draadje, dan een lange(!).

7.) Jouw schoorsteen vang-spel is nu klaar voor gebruik! Probeer hem uit door het cadeautje uit het bakje te halen en onder aan het draad te laten bungelen. Wieg het bekertje heen en weer en probeer met een mooie ‘swoep’ het cadeautje met het bekertje te vangen. Veel plezier!

Tip: Vind je een kraal iets te gevaarlijk (voor bijv. kleine kinderen)? Je kan natuurlijk ook iets anders vierkants zoeken (wat niet zwaar/hard is), bijv. een blokje piepschuim, een balletje klei of een zelf-gevouwen kubus (zie vouwpatroon hieronder)!In hoeveel keer had jij je cadeautje in de schoorsteen? 🎁🎁🎁

Dit idee is van Juf Michelle’s Tekenblok volg haar ook op Facebook

Creatieve spelletjes voor de Sinterklaastijd!

Vind hier meer dan 100 knutselideetjes voor Sinterklaas -klik hier

Vind hier meer dan 100 knutselideetjes voor Sinterklaas -klik hier
Afbeelding Sinterklaas met pakjesboten Pixabay : blommeke 

#schoorsteen #vangspel #diy #knutselen #spelen #behendigheid #sinterklaas #piet #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: dinsdag 2 november, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *