Maximiliaan Modderman knutselen geplaatst op 10 oktober 2022

Maximiliaan Modderman knutselen

Ken jij Maximiliaan Modderman al? In dit kinderboek geeft hij een feestje met al zijn speelgoed vriendjes. Knutsel 1 van de ...


Het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2023. Er zullen veel kinderen zijn aan wie dit mooie verhaal zal worden voorgelezen. Een feestje ( Maximiliaan en zijn speelgoed vrienden) wordt er in het verhaal gevierd… erg gezellig maar alles wordt ook erg vies gemaakt.. wat zal er gebeuren als zijn ouders thuis komen? Een verhaal die vast voor kinderen veel herkenning gaat geven.. dat wordt genieten van het voorlezen!

Bij dit boek is het natuurlijk leuk om een knutsel te maken. De knutsel die gemaakt wordt is 1 van de speelgoed vriendjes van het jongetje Maximiliaan Modderman. Het is de lange slungel die je ziet naast het jongetje Maximiliaan. Gastouder Ineke van der Linde maakte deze knutsel alvast ter voorbereiding voor de kinderen

Wat heb je nodig:

 • Een roerhoutje uit bouwmarkt om blik verf te roeren. Gebruikt of ongebruikt.
 • Wiebeloogjes ovaal.
 • Watervaste stift ( Collall Permanent Markers – klik hier om te bestellen ) om bruine elektrische kabel zwart te maken. Bruine kabel is dikker dan zwarte. Zwarte voor armen. Bruine voor benen. Hierdoor kan het poppetje staan.
 • Chenilledraad, zwart (sjaal) en rood(neus).
 • Zwarte plastic vormpjes voor handen en voeten. Handen kan ook met foam of dik karton. Voeten moet iets steviger materiaal zijn om het te kunnen laten staan. Kan ook met plastic dopjes. ( Ik heb houdertjes gebruikt waarmee men filters van gehoorapparaten verwisseld.)

Klik hier om het boek te bestellen in de webshop!

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart!

Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Hieronder vind je de foto’s van het stappenplan van deze knutsel. Onder elke foto vind je tekst zodat jij ook dit kan knutselen stap voor stap.. veel knutselplezier!

Alle benodigdheden bij elkaar!
Met een slijpmachine, schuurpapier of decoupeerzaag een ronding aan boven- en onderzijde maken.
Met een Collall krimpiestift een Mondriaan tekening aanbrengen en kleuren.
Bepaal zelf een lengte voor de armen. Gebruik 1 stuk voor beide armen. Lijm de kabel met lijmpistool in het midden vast aan de achterkant v h poppetje. Wikkel er een stuk chenilledraad omheen als das. Zet evt. vast met lijmpistool.
Knip 2 even grote stukken bruine kabel af voor de pootjes. Maak met stift de bruine kabel zwart. Lijm vast aan achterkant poppetje met lijmpistool.
Lijm handjes en voetjes aan armen en benen.
Lijm handjes en voetjes aan armen en benen.

Rondom het boek : Maximiliaan Modderman heeft De Knutseljuf Ede ook een leuke knutsel gemaakt. Je maakt dit figuur van een keukenrol en er staat een gratis printable voor je klaar!

Klik hier om naar het blog en printable te gaan

#maximiliaanmodderman #modderman #prentenboekvanhetjaar #feestje #kinderboek #prenentboek #knutselen #creatief #creametkids


Gepost op: maandag 10 oktober, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

2 reacties

 1. Carolien

  22 januari 2023 at 21:15

  Altijd leuk om bij jou ideetjes op te doen.

  Reply
  • Mirelle

   23 januari 2023 at 15:07

   Wat leuk om te horen! Dat is fijn dat het zo gewaardeerd wordt! Groetjes, Mirelle – Crea met Kids

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen