Met Unbox the World naar.. Zweden! geplaatst op 23 maart 2022

Met Unbox the World naar.. Zweden!

Duik met Unbox the World in het landen thema: Zweden! Leuke activiteiten gegarandeerd!


Unbox The World, zijn pakketten waarin een bepaald land thema is. In dit thema wordt je met boekje, recepten en diverse leuke items meegenomen naar het land van bestemming. Op deze manier kunnen kinderen de sfeer proeven van een land. Dit is extra leuk om nog aan te vullen met andere activiteiten / knutsels die bij dit thema passen. Lees onderstaand de ervaring mee van gastouder Ineke van der Linde die dit samen met de kinderen heeft uitgeprobeerd!

Dit zit er in de doos van Zweden.

Meer weten? Klik hier

Gastouder Ineke vertelt:

Wij hebben al TWEE boxen van Unbox-the-World getest. Deze boxen van Marokko en Japan hebben wij al heel erg uitgebreid behandeld, ervaren en beleefd. Wij hebben er al zoveel plezier aan beleefd, dat ik besloten heb zelf een derde box aan te schaffen. Dat alleen al ZEGT GENOEG! De kinderen (maar ook de ouders) zijn enorm enthousiast. Ze zijn heel erg nieuwsgierig naar welk land wij gaan beleven en wat wij allemaal in het thema van dat land gaan doen.

Het verhalenboekje in deze Unbox brengt je al wat op ideeën, maar ikzelf en CreametKids verzinnen er ook allemaal ideeën bij. Verder vinden de kinderen en ikzelf het bijzonder leuk om samen met Tommy de recepten van Taste the World te maken. Voor het avondeten zoek ikzelf een recept uit wat ik met de kinderen kook en wat wij samen opeten.

De Zweedse snoepjes zien er leuk uit. Maar tóch was het voor sommigen spannend…….is het een zuur, zout of zoet snoepje!!!???? Maar alles is lekker opgesmikkeld.

Er zat dit keer een zakje met strijkkralen bij. Er zat genoeg in (zelfs wat extra) om een hele mooie Eland te maken. De Eland is goed gelukt, maar het was wel een beetje lastig om vanaf een foto alles goed te tellen!!

Omdat de Eland van strijkkralen gestreken moest worden, heb ik gelijk de leuke strijkbadge van de Zweedse Vlag op een kinderoverall gestreken.

OOOOOH, wat had iedereen tóch zin om de Kanelbullar te maken of op te smikkelen. Dit is een heeel erg lekker recept. Als je alles goed leest is het niet moeilijk om te maken. Er zitten al een aantal ingrediënten hiervoor in de Unbox. Ik heb dit recept helemaal gemaakt met een peuter.

Het deeg moet namelijk 1 uur rijzen en wanneer je eenmaal plakken Kanelbullar hebt gesneden moeten die nog 45 minuten rusten voordat deze de oven in kunnen. Dit betekent in het geval van mijn opvang dat dit uit school voor de BSO niet te doen is……….er is simpelweg uit school niet genoeg tijd voor. Tijdens een vakantie of studiedag had de BSO dit prima kunnen doen.

De BSO heeft er WEL volop van gesmikkeld tijdens een Fika onder “onze”

klimboom, waar wij vaak in, onder of rondom spelen. Wat Fika precies is, kun je lezen in het verhalenboekje van Tommy in de Unbox. Tijdens een picknick met heerlijk mooi zonnig weer hebben wij gesmikkeld, ge-chilld, Zweedse raadsels opgelost, gespeeld, geklommen en het aantal jaren geteld van een boomschijf. Hoe dit moet staat ook in het verhalenboekje.

De Kanelbullar was zelfs zo lekker, dat de oudste het hele recept tijdens de Fika nog heeft zitten doorlezen en ik heb moeten beloven om het recept door te sturen.

Met de jongere kinderen hebben wij naar een filmpje van Pipi Langkous gekeken. Ik dacht dat ik ze aan de hand van een filmpje moest leren wie Pipi is. Maar dat was totaal overbodig. Iedereen kende Pipi wel. De jongere kinderen hebben een keukenrol KAKELBONT geverfd en een zelfgekleurde Pipi erop geplakt. Dit is een idee van De Knutseljuf.

Ook hebben de jongere kinderen het beroemde Zweedse Dalarna-paardje geknutseld.

Met de BSO hebben wij zelfgemaakte Köttbullar en de speciale saus hiervoor gemaakt. Dit hebben wij in combinatie met rösti, sperciebonen en cranberrycompôte als diner geserveerd en heerlijk opgesmikkeld.

Al deze bovengenoemde activiteiten zijn natuurlijk over meerdere dagen gedaan. Wij hebben hier ontzettend veel plezier aan beleefd. Wie weet hebben wij jullie met ons verhaal geïnspireerd.

Natuurlijk willen jullie ook graag deze leuke Pipi Langkous gaan maken. Hiervoor heeft De Knutseljuf Ede een handige template hiervoor klaar staan. Klik hier voor Pipi Langous Template

#Zweden #kanelbullar #rendier #strijkkralen #zweedsepuzzel #jaarringen #pipilangkous #pipi #creametkids


Gepost op: woensdag 23 maart, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *