Monster knutselen geplaatst op 14 oktober 2021

Monster knutselen

Knutsel een leuk en lief monster van gewoon een papieren bordje, lijm en gekleurd papier! En natuurlijk mét GRATIS printable!


Door De Knutseljuf Ede

We hebben een eigen boek voor Milou gemaakt: Milou ontdekt een spookhuis! Niet zelf geschreven, hoor, maar wel zelf laten maken, door Mijn Liefste Boek. Bij Mijn Liefste Boek kan je een persoonlijk boek bestellen, waarin je eigen kind de hoofdrol speelt! Er zijn heel veel titels te krijgen, voor jongens en meisjes en voor 1 of meerdere personen als hoofdrolspelers. Ze hebben er nu ook een leuk griezelboek, vers van de pers, dus wij hebben er natuurlijk meteen eentje laten maken!

Het is zo leuk voor je kind dat zijn/haar naam in de titel staat, en dat er andere personen in mee spelen! Want je kan niet alleen de kleur haren invullen, maar ook wie er mee op avontuur gaat. In ons geval gaan oom Brian en tante Odeth met Milou mee op griezelavontuur.

Wil je ook een persoonlijk boek laten maken? Lees er alles over op de website van MijnLiefste Boek!

Natuurlijk wilden wij ook meteen een knutsel maken, na het (voor)lezen van dit leuke griezelboek. En die delen wij hier graag met jullie, want knutselen naar aanleiding van een kinderboek of prentenboek is een perfecte manier om nog eens na te praten en te denken over het boek. Leuk en leerzaam dus!

In het boek komt o.a. een leuk lief monster voor, het heeft 3 ogen en 2 bruine hoorns, het is echt een schatje en je hoeft niet bang voor hem te zijn. Die wilden wij graag knutselen!

Benodigdheden: Gratis printable (zie hieronder), 1 papieren bordje, lichtbruin en donkerbruin papier, schaar, lijm en zwart waskrijtje (of potlood) voor de wenkbrauwen.

Heb je geen bruin papier? Laat dan de kinderen 2 vellen verven of kleuren, eentje met lichtbruine verf en de andere met donkerbruine verf.

Werkwijze:

  1. Print onderstaande printable uit (sla eerst op, vanuit de opgeslagen map kan je het patroon uitprinten)

2. Scheur het lichtbruine papier in kleine stukjes (3/4 A4-tje is voldoende)

3. Smeer lijm op het bordje (wij gebruikten Collall alleslijm) en plak de gescheurde stukjes op het bordje, zodat je geen wit meer ziet. Dat is alles!

4. Knip de 3 ogen uit, kleur de wenkbrauw eventueel wat zwarter (in de printable is het al zwart voor je gekleurd) en knip de wenkbrauw uit.

5. Knip de hoorns grof uit, leg ze op donkerbruin papier en knip ze dan de hoorns netjes uit. Knip wat donkerbruine haarsprietjes uit of gebruik het sjabloontje.

6. Plak de onderdelen aan elkaar vast. Gebruik (eventjes) wasknijpers zodat de lijm makkelijk drogen kan, zonder dat je de hoorns en het haarsprietje vast moet houden. (Zitten de hoorns en het sprietje vast? Dan kunnen de wasknijpers er natuurlijk af 🙂

Het monster poseert hier nog even bij het Mijn Liefste Boek! Hij is er ook zo trots op, dat hij ook op de achterkaft nog staat! Ontdek dus snel, net als Milou, ook een spannend spookhuis en maak kennis met het echte 3-ogige monster uit het MijnLiefsteBoek!

Meer knutseltips bij Naamboeken:

Materialen tips: (bij HeutinkVoorThuis)

180 vel gekleurd – meer info
Schaar met kniphulp | 17,5 cm stompe punten – meer info
Creall waskrijt – meer info

#monsterknutselen #knutselenmonster #monster #monsters #mijnliefsteboek #papierenbordje #kleuters


Gepost op: donderdag 14 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Ilse Koolen
..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *