“Monster vangen” activiteit bij prentenboek : maar eerst ving ik een monster geplaatst op 19 december 2021

“Monster vangen” activiteit bij prentenboek : maar eerst ving ik een monster

Monsters vangen is nog niet zo moeilijk? Met deze monstervang activiteit vang jij ze ook!


Een mooi interactief boek is: “Maar eerst ving ik een monster” Dit boek is geschreven door Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer. Het wordt uitgegeven door Lemniscaat. Dit boek is uitgekozen als het prentenboek van het jaar 2022. Het boek staat centraal in de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen zijn er op gericht om het voorlezen extra in de picture te zetten omdat lezen leuk en goed is voor elk kind.

Dit boek gaat over een verhaal wat vast veel herkenning oproept. Een dagelijks avondritueel voor dat een kind naar bed gaat en eigenlijk nog niet wil slapen. Hoe rek je je slaaptijd op? Nou, door gewoon nog even een monster te vangen! Bekijk hieronder maar eens het boek…

Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Klik hier om dit boek te bekijken in de webshop

Bij dit mooie prentenboek bedacht Ineke van der Linde een leuke activiteit passend bij dit onderwerp. Tenslotte begint de voorbereiding al wat eerder zodat er goed rondom dit thema gewerkt kan worden. De activiteit is dat er door middel van een beker en handschoen monsters tevoorschijn komen en weer gevangen kunnen worden.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Plaatjes op de beker: monster plaatjes via google zoeken of natuurlijk gewoon zelf tekenen. De monsters op de handschoen zijn ook zelf bedacht, dus naar eigen fantasie. Op de handschoen wel tekenen met watervaste stiften anders veeg je het er zo weer af. Laat de handschoen goed drogen ivm de stift tekening
  2. Prik een klein gaatje onderin de beker waar het buigrietje in past
  3. Zet de handschoen na drogen van de tekeningen om de beker vast met een elastiekje
  4. En dan blazen maar!! Daar zijn de monsters!! Wil je de monsters vangen? Dan duw je ze weer terug in de beker!

Een leuke activiteit om iets groot en weer klein te zien worden. Het blazen is ook een goede oefening voor de mondmotoriek!

#monsters #prentenboekvanhetjaar #monstersvangen #monsteractiviteit #monsterskleuren #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zondag 19 december, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *