Mozaïeken met (oude) cd’s geplaatst op 18 februari 2021

Mozaïeken met (oude) cd’s

Mozaïeken kan je ook met oude cd's, maak bijvoorbeeld een leuk bakje ermee!


Ik heb ze wel een tijdje gespaard, oude cd-roms, cd’s en andere discs. Jij ook? Ze hebben zo’n mooi spiegelend effect, weggooien is zonde, maar kan je ermee? Het maken van wenskaarten is je misschien al wel bekend, dat deden ze al zo’n 30 jaar geleden in de wereld van het Kaarten Maken. De kaartenmakers onder ons zullen zich dat nog wel goed kunnen herinneren, het was een hele rage!

Als je een goede, sterke schaar hebt, kan je de discs ook in stukjes knippen. Het zijn net kleine spiegeltjes, best mooi! En die stukjes… lijm je gewoon als mozaïeksteentjes op een leuk voorwerp! Een schilderijlijst, fotolijstje, houten kistje, bloempot, een plantentafeltje, als het maar een vlakke (rechte) ondergrond heeft dan kan je het beplakken! Plak ze lekker kriskras, zonder nadenken voor een creatief effect. Mozaïeken doe je dus niet alleen met mozaïeksteentjes (en/of schelpen en glasstenen), maar ook met stukgeknipte cd’s! Lees je mee hoe het gemaakt is?

Werkwijze mozaïeken cd’s  


Gepost op: donderdag 18 februari, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *