Muk prentenboek voorleesdagen activiteiten geplaatst op 3 februari 2022

Muk prentenboek voorleesdagen activiteiten

Ken jij Muk al? Muk is een dalmatiër pup.. en hij heeft stippen. Bekijk hier de activiteiten bij dit boek!


Muk is een hondje uit het boek van de prentenboek Top 10 van de Nationale Voorleesdagen. Een superleuk verhaal op rijm over een hondje met stippen die er eigenlijk nog veel meer wil hebben. Dit boek wordt volop voorgelezen bij de gastouderopvang van Ineke van der Linde. En om het boek nog beter te beleven zijn er hier ook leuke passende activiteiten bij gemaakt voor de kinderen.

Hieronder kan je eerst het Prentenboek bekijken. Het is geschreven door Mark Haayema en getekend door Laury Tinnemans en Job van Gelder. Uitgeverij Rubinstein.

Muk is een dalmatiër-pup: je weet wel, zo’n gestippelde. Het liefst zou hij nog véél meer stippen hebben! Een droldwaas avontuur van Muk, een hondje om van te houden.

Klik hier om het boek te bekijken in de webshop!

De allereerste activiteit die de kinderen gaan doen is het opspeuren van hondenpootjes! En ze liggen echt overal, dus samen gaan de kinderen aan de slag om ze te vinden!

Wil jij dit ook met de kinderen doen? Download dan hier de PDF:

Tip: Knip uit en lamineer het.

Een leuke passende activiteit is het volgen van een patroon die je stempelt met kleine honden voetstapjes. Je kan deze stempelstift met pootafdruk hier onder andere bestellen -klik hier voor de stempelstiften

Ineke maakte van een plaatje van Muk en een zelfgetekend hondenvoer bakje een stippelspoor. De kinderen mochten hierop stempelen met de pootjes stempel stift!

Dit kindje is al druk in de weer met de stempel pootjes stift!

Teken er extra stippen bij, op je eigen Muk. De zwart wit versie tekening kan je gebruiken als mal voor Muk . Deze tekening kan je het best eerst opslaan met je rechter muisknop . Dit opslaan gebeurt meestal in de map downloads van je computer. Daarvan uit kan je het gaan uitprinten. Lukt het niet? Stuur dan een mailtje aan: mirelle@creametkids.nl

Doe op een dekseltje wat

Je kan het hondje Muk ook knutselen. Gebruik hiervoor een wit papieren bordje. Je bewerkt het bordje met oren, wiebelogen, stift en pompon neus. Het patroon voor de oren en oog vind je hier onder.

Vind hieronder de template voor de Muk – hond onderdelen. Sla de template op met je rechter muisknop in een map van je computer. Je kan het daarvanuit gaan uitprinten! Lukt het niet? Stuur dan een mailtje aan: mirelle@creametkids.nl

Tip: Ter aanvulling nog het leuke filmpje waarin met vertelplaten en een handpop wordt verteld over Muk de hond!

Door: Bibliotheek West Brabant.

De kinderen mochten ook nog buiten speuren naar pootafdrukjes van Muk

#muk #stippen #pootjes #pootafdrukken #knutsels #hondenknutsels #hond #honden #prentenboek #creatief #activiteiten #nationalevoorleesdagen #creametkids

Foto voor pdf komt van : Elionas Pixabay

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: donderdag 3 februari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen