Muziekinstrumenten maken vanaf 2 jaar geplaatst op 13 mei 2022

Muziekinstrumenten maken vanaf 2 jaar

Creatief knutselen en muziek maken met de Stokbox!


Er is een nieuwe box verkent, van de serie van Stokbox. Ze maken leuke zinvolle en leerzame knutsels voor kinderen voor verschillende leeftijden. Vandaag gaan ze de Citroen box verkennen. Deze staat in het thema van Ritme. Er worden een 3 tal verschillende instrumenten gemaakt. Dat is leuk en interessant voor de kinderen vanaf een jaar of 2. Bekijk deze Box hier op de website -klik hier

Gastouderopvang Ineke van der Linde ging met de kinderen aan de slag. Ze maakten papieren tamboerijnen , een soort trommeltje en een regenkoker!


Vandaag hebben wij muziekinstrumenten gemaakt met StokBox. Dit keer een Stokbox, categorie Citroen (leeftijd vanaf 4 jaar). Thema: Ritme. Maar……….jongere kinderen en 4 jarigen kunnen er ook ontzettend veel plezier aan beleven heb ik gemerkt. Niet te geloven.. , zo’n klein brievenbuspakketje met zo veel inhoud voor heeel veel leuke leerzame speelmomenten.

De handrammelaar uit de Stokbox heb ik van tevoren gemaakt als voorbeeld en om te gebruiken als “trigger”, zodat de kinderen gelijk enthousiast waren. Drie andere kinderen hebben zelf zo’n mooie rammelaar gemaakt en mee naar huis genomen.

Het jongste kindje vind die geluidjes ook heel interessant.

De StokTrommel is het derde project uit de StokBoX, Ritme die wij hebben gemaakt.

De peuters hebben met dit muziekinstrument gespeeld. Het 4-jarig meisje heeft er zelf 1 gemaakt. Dit meisje kan zelfs beide instrumenten tegelijkertijd bespelen. Ze heeft ontzettend veel plezier en danst met beide instrumenten de kamer rond.

Dit ben je uit de StokBox nodig om de regenmaker te maken. Ik had een 4-jarig meisje als assistent. Of was ik nou de assistent?

Leuke muziekinstrumenten voor kinderen!

#stokbox #muziek #tamboerijn #rammelaar #trommeltje #stoktrommel #regenkoker #muziek #ritme #creatief #muzikaal #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: vrijdag 13 mei, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen