Paashaas draadfiguren knutselen geplaatst op 25 maart 2024

Paashaas draadfiguren knutselen

Paashaasjes zijn leuk om te knutselen. En dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Maar gastouder Ineke van der Linde raakte ...


Paashaasjes zijn leuk om te knutselen. En dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Maar gastouder Ineke van der Linde raakte geïnspireerd door een ideetje op Pinterest. Haasjes van krantpapier bewerkt met dik draad. En dit gemaakt op een boomstamschijf met accessoires. De kinderen gingen hiermee aan de slag. ( Meisje van 4 1/2 en meisje van 6 1/2jaar)

Lees mee hoe het gemaakt is en ga ook hiermee aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • Patroonpapier / behangpapier
  • Dik draad
  • Wiebeloogjes
  • Collall Tacky Glue
  • Pompons
  • Potlood
  • Schaar
  • Mos / bloemetjes decoraties

Kies een leuke vorm of kleurplaat uit online. Print uit, knip uit. ( hier een voorbeeld met kleinere haasjes -klik hier)

Op Pinterest staan alle voorbeelden gemaakt met oud boek-/krantpapier. Wij hadden nog een heel mooi boek met stalen behangpapier. Dit papier hebben wij gebruikt. De uitgeknipte printvellen overtekenen op papier van eigen keuze dus.

De getekende lijn “intekenen” met Tacky glue lijm van Collall

Druk nu heel langzaam en secuur papierdraad in de lijmtekening. Dit gaat heel gemakkelijk. Het draad is van papier. Is makkelijk te buigen. Wanneer je een bocht/hoek omgaat heel even extra blijven aandrukken.

Dit draad hebben ze voor deze knutsel gebruikt.

Even uurtje laten drogen met wat zwaars er bovenop om kromtrekken te voorkomen.

Wij hebben in dat uurtje lekker buiten gespeeld en wat mos gezocht.

Vervolgens het gelijmde figuur netjes langs het gelijmde draad uitknippen.

De draadfiguren op een boomschijf/plankje/tak plakken met lijmpistool (volwassene) zodat draadfiguur rechtop blijft staan en vervolgens gaan versieren met mos, bloemetjes etc

Leuke Paashaas shoptips!

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Pasen? Dan vind je in dit overzicht meer dan 140 leuke knutsel-haak-en Aquabeads rondom Pasen! Klik hier


Gepost op: maandag 25 maart, 2024

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen