Papier-maché – Paas DIY geplaatst op 30 maart 2021

Papier-maché – Paas DIY

Een supercoole paasknutsel om te maken!


Papier-maché – Paas DIY

Wij kunnen niet genoeg krijgen van al die leuke Paas knutselwerkjes! Jij ook niet? Dit keer laten we je zien hoe je deze papier-maché paaseieren van Babysits maakt. En het leukste van deze DIY is dat je er kleine paaseitjes in kunt doen als decoratie. Hoe leuk is dat!

Je hebt nodig;

  • Wol
  • Paaseitjes
  • Ballonnen
  • Lijm
  • Water

Aan de slag!

Stap 1: Pak je paaseitjes erbij en stop deze in een aantal ballonnen. Blaas vervolgens de ballonnen op. Je kunt zelf kiezen of je de ballonnen groot op wilt blazen of klein.

Stap 2: Nu is het tijd om het papier-maché te maken. Pak de hobbylijm erbij en meng deze in een kom met wat water.

Stap 3: Knip wat strookjes wol en dip ze in het papier-maché mengsel dat je zojuist hebt gemaakt. Wikkel de strookjes wol daarna zorgvuldig over de ballonnen.

Stap 4: Laat dit vervolgens 24 uur drogen.

Stap 5: Nu alles is opgedroogd is het tijd om de ballonnen te verwijderen. Prik de ballonnen voorzichtig kapot en verwijder deze tussen het wol door.

Stap 6: En voila! Je papier-maché paaseieren zijn gemaakt! Gebruik het als decoratie in je huis of verstop de eieren en laat je kinderen op zoek gaan naar de paaseieren.

Dit knutselwerkje is gemaakt en bedacht door Babysits, hét oppasplatform van Nederland. Oppaswerk of oppas gezocht? Bij Babysits vind je gemakkelijk en snel dat waar jij naar op zoek bent.

Helemaal geïnspireerd met deze leuke knutsel? Crea met Kids heeft er hier ook een paar voor je neergezet en ook gemaakt d.m.v. draad, veel knutselplezier!

In de lente en rondom Pasen , zien we vaak leuke schaapjes als decoratie. Het maken van een schaapje is extra leuk om te maken met wol. Je geeft het schaapje zo een eigen kleur en het staat erg leuk op de lente of paastafel.

Klik hier op de link en leer hier hoe je deze schaapjes maakt

 

Breng de gezellige sfeer van Pasen naar binnen met deze Paaskuiken sfeerlichtjes! Een bolletje wol, een stukje karton en een glazen potje, dat zijn de ingrediënten voor een simpele doe-het-zelf paasdecoratie.

Klik hier op de link  en leer hier hoe je deze paaskuikens sfeerlichtjes maakt

 

 

 


Gepost op: dinsdag 30 maart, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *