Pimp een fles in een grappig muizenhuisje! geplaatst op 18 augustus 2023

Pimp een fles in een grappig muizenhuisje!

Knutsel een schattig muizenhuis van een fles in de vorm van een ananas!


Een leuk idee om met kinderen te maken is een fles maken alsof het een ananas is. De fles die zich daar voor leent is een Prosecco. Die heeft allemaal ruitjes patronen lopen over het glas. De fles wordt omgetoverd in een soort ananashuisje. Met de bijbehorende muisjes wordt de ananas fles een schattig huisje! Je kan natuurlijk ook zelf een (huis) fles op je eigen manier verven en zelf tekeningetjes maken om op de fles te plakken.

In het blog lees je hoe jezelf een flessenhuisje kan maken naar het idee van gastouder Ineke van der Linde. En als extra toevoeging mogen we ook de knipvellen van de muisjes hierbij aanbieden gemaakt door ontwerpster Eline Pellinkhof.

Wat heb je nodig?

  • Een lege fles Prosecco zoals je ziet in de foto’s
  • Creall acrylics verf
  • Verf
  • Muizenplaatjes knipvellen ( scroll naar beneden voor PDF)
  • Creall Coll knutsellijm
  • Kurk met ledsnoer voor in

Hoe maak je het Ineke?

Ineke vertelt: Ben de fles gaan schilderen met een “twist”. Willekeurig de kleuren met de kwast door elkaar aanbrengen. Dit om zo de schil/bast van de ananas na te bootsen.

Ditzelfde heb ik gedaan met de flessen hals

Met Creall warm yellow de 2 vlakken (van fles etiket) nageschilderd. Zo boots ik binnenkant ananas na.

Vervolgens plaatjes knippen en 2D opplakken, zodat het nét lijkt alsof je zo binnen in de ananas kijkt. Kurk met ledlampjessnoer erin voor leuk effect.

Knipvellen zijn hele oude vellen van ontwerpster Elline Pellinkhof. Zij maakt nog steeds hele mooie designs. Ik maakte met mijn dochter hiermee al 3D- en Popup-kaarten. Met de alleroudste (eerste) oppaskinderen zelfs hun uitnodigingskaartjes voor hun verjaardagsfeestjes. De ouders maakten dan de tekst voor de uitnodiging.

Hieronder zie je 2 knipvellen die dus ontworpen zijn door Eline Pellinkhof. Deze knipvellen zijn al meer dan 20 ( !) jaar oud en mogen hier van haar gedeeld worden om deze knutsel te maken.

Graag deel ik hier ook de link van het de website van Eline. Hierop staan allerlei prachtige ontwerpen die je kan bestellen om een kaartje te maken. Je kan ze natuurlijk ook in een knutsel verwerken of als plaatjes voor in bv. een kijkdoos. Klik hier voor de website van Eline Pellinkhof

Het eindresultaat, zonder licht en met licht aan.. en een kort filmpje!

Natuurlijk is lezen rondom een muis en een huis een leuke aanvulling, dus hier een aantal leuke boekentips!

Een leuke Muizenhuis kleurplaat vond ik op Pixabay . Deze afbeelding is wat vergroot en in een PDF gezet zodat deze makkelijk gedownload kan worden.

De ingekleurde versie ter inspiratie!

#flesknutsel #fles #ananas #ananasknutsel #bottlecraft #pineapplecraft #gastouderopvang #creall #muizenhuis #muis #mouse #house #huis #elinepellinkhof #muizenhuisjes #creametkids


Gepost op: vrijdag 18 augustus, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *