Pompoenen maken met pompons geplaatst op 14 oktober 2021

Pompoenen maken met pompons

Wist je dat je met wol pompoenen kan maken? En je hebt meteen een leuke decoratie!


Een vorige keer maakten we uit de Knutselbox.nl een leuke spin in een web Het was 1 van de 8 knutselactiviteiten die je kan maken met een complete knutseldoos. In die doos zitten alle toebehoren en vele leuke extra’s.

Vandaag mogen we pompoenen maken van wol! In de doos vind je wat wol dat in een soort gelijke porties is verdeeld. Je handen zijn je gereedschap dus op die manier ga je een pompon maken.

Allereerst wikkel je het draad een keer of 100 om je vier vingers heen. Zorg dat je alvast een stukje wol hebt klaar liggen van ongeveer 10 cm. Eenmaal klaar met het wikkelen om de hand kan je een touwtje door de wol halen zodat de wol wordt samen gebonden. Doe er een knoopje in terwijl je het strak aantrekt.

Maak nu een bolling in je pompon door het met je vingers in vorm te brengen. Knip een stukje groen chenilledraad af en vorm dit tot een stengel. Druk deze in je pompon en zet het wat vast met de het touwtje waarmee je je pompon al vastzette. Nu is je pompon klaar.

Je kan op deze manieren meerdere pompons maken aan een slinger, guirlande of als versiering op de Herfst tafel. Leuk he? Alvast veel creatief plezier toegewenst!

Hieronder vind je wol, en wat pompons ideetjes!

Klik op de link onder deze egelfoto voor meer creatieve Herfst inspiratie!

Via deze link kom je bij een blog met meer dan 170 knutseltips! Klik hier

#pompoen #pompoenen #pompons #wol #knutselbox #herfst #creatief #diy #decoratie #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: donderdag 14 oktober, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen