Pompoentjes maken van oude lapjes stof of vilt geplaatst op 18 september 2022

Pompoentjes maken van oude lapjes stof of vilt

Wist je dat je pompoentjes kon maken van vilt en van oude lapjes? Zelfs een oude trui kan een pompoentje worden!


Pasgeleden deelde ik een blog met daarin spookjes. Je kan dit blog hier terug lezen -klik hier Nu is het tijd voor leuke pompoentjes maken. Je kan dat doen met vilt, maar het kan ook met oude lapjes stof, of zelfs een oude trui. Dat laat hieronder Creatique Art stap voor stap zien zodat je er zelf ook mee aan de slag kunt. Het is bij gebruik van oude lapjes stof een mooi hergebruik. En kinderen kunnen hier met wat uitleg ook prima mee aan de slag. Hieronder lees je de beschrijving van Creatique Art.

Zelf pompoentjes maken, zo doe je dat…..

Kies een stofje. Misschien ligt er wel wat in je kleerkast. Van een lange mouw kan je 3 pompoentjes maken. Het is dezelfde werkwijze als vertrekkend van een ronde lap. Echter eerst één kant dichtnaaien. Formaat, materialen en afwerking naar keuze.

-Leg een bord op de stof,teken met stift de omtrek en knip uit.

-Met een lange naald en sterk garen rond de omtrek naaien. Neem een lang stuk draad. Het knoopje in de draad op 15 cm van het uiteinde.

-De draad aantrekken ,het “zakje” opvullen met kussen vulling en dichtknopen met de twee uiteinden van de draad. De draden nog niet afknippen.Nu heb je een balletje.

– Knip touw, 3 X de omtrek van het balletje + 20 cm aan elk einde.

– Vertrek met het midden van het touw op de onderkant van het balletje, ga met het touw langs twee zijden rond het balletje naar de bovenkant en draai het touw rond elkaar, ga weer met het touw naar onder, draai het touw rond elkaar. Dit 3X en maak zo de parten van de pompoen.

– Knoop dan bovenaan het touw vast.

– Om het “ putteke” in de pompoen te krijgen , rijg de lange naald weer aan het langste eind draad en steek dwars door de pompoen heen en weer. Telkens over het gekruiste touw steken. Aantrekken , goed vastknopen en afknippen.

– Neem een stokje en lijm het met lijmpistool vast in het midden.

– Neem een stuk touw en lijm het rond het stokje , op de pompoen ter afwerking.

– Nog een strikje maken en klaar.

Hieronder nog een aantal gave knutselideetjes.

Je kan onder de foto klikken op de blauwe klikbare link!

Ben je op zoek naar meer Herfst ideetjes?

Klik dan hier voor een groot overzicht van superleuke ideetjes!

Herfstknutselideetjes – klik hier

Leuke vilt shop tips!

#pompoenen #stof #stofpompoenen #pompoentjes #creatief #vilt #hergebruik #herfstdecoratie #autumn #autumndecoration #creatief #creametkids


Gepost op: zondag 18 september, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen