Pouring met speciaal gietkannetje geplaatst op 4 november 2021

Pouring met speciaal gietkannetje

Heb jij wel eens iets gemaakt d.m.v. Pouring? Dit is het marmeren met verdunde verf op een ondergrond!


Wat is eigenlijk Pouring? En heb jij dat al eens uitgeprobeerd? Pouring is het opgieten van verdunde verf in allerlei kleurlagen op bijvoorbeeld een witte canvas. Deze verf kan je bv. aanbrengen met een gevuld ( op de kop gezet) bekertje met kleurtjes verf. Of je giet het op een canvas vanuit de beker met daarin de laagjes verf. Het effect wat je krijgt is een prachtige marmering van kleuren zonder dat het 1 kleur wordt. Wil je ook graag leren Pouren? Lees dan onderaan dit blog een verwijzing naar mijn blog met complete uitleg en stappenplan!

In de gastouderopvang bij Ineke van der Linde heb ze lang geleden al eens met deze techniek ge├źxperimenteerd. Kinderen vonden het erg leuk om te doen samen met Ineke. Ze wilde iets hebben waar ze gerichter de verf mee op het canvas kon aanbrengen. Ze bedachten ( Ineke en haar man) en ontwierpen ( op de 3D printer) zelf een schenkkannetje. Een kannetje met daarin uitsparingen waar verschillende kleuren in passen. Een mooi experiment waar ze graag mee aan de slag ging.

Het verschil zit er in dat je met een gewone beker een vlek ( de beker optilt en de verf zich als een grote vlek verdeeld) hebt die je pourt. Met de schenkkan kun je dus gericht over het doek heen gieten . Bekijk hieronder maar eens de resultaten en de filmpjes.. supermooi toch?

Heb jij ook leuke dingen gemaakt met Pouring, deel je dan een foto met ons?

Ja het verschil zit er in dat je met een gewone beker een vlek hebt die je pourt. Met de schenkkan kun je dus gericht over het doek heen gieten

Kannetje is met 3d printer gemaakt

Hieronder nog diverse inspiratie om te werken met Pouring!

Een complete werkwijze met stappenplan kan je vinden via deze link

#pouring #verfgieten #schenkkan #3d #schilderij #canvas #verftechnieken #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: donderdag 4 november, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen