Prentenboek Wezel Willem durft anders te zijn incl. kleurplaat geplaatst op 15 augustus 2020

Prentenboek Wezel Willem durft anders te zijn incl. kleurplaat

Graag deel ik met jullie een prachtig prentenboek : Wezel Willem durft anders te zijn. Dit boek is geschreven door Samuel Langley ...


Graag deel ik met jullie een prachtig prentenboek : Wezel Willem durft anders te zijn. Dit boek is geschreven door Samuel Langley – Swain en wordt uitgegeven door Veltman Uitgevers. Het boek vind ik goed passen in de tijd van nu. In de tijd waar we te maken hebben met elkaar kunnen veroordelen om wie of  om wat je bent…

Dit boek vertelt het verhaal van Willem Wezel die anders is als alle andere wezels. Ze wonen in het Snorrenbos en daar gaat het zoals het gaat en volgens de regels. Maar Willem niet, Willem kleed zich graag in allerlei leuke en hippe kleren. Dit wordt totaal niet begrepen door de andere wezels en die doen erg naar tegen hem. Hier wordt Willem steeds meer ongelukkiger en onzekerder van. Gelukkig met de hulp en herkenning door een groep hermelijnen, valt Willem ineens niet meer uit de toon. De negatief gedragende wezels komen tot een verandering.. ze gaan zich inleven in Willem , want zonder hem is het saai in het bos.

Ieder kind is zoals hij of zij is. Met allemaal een ander uiterlijk, precies zoals je bent. Dit boek laat zien dat het accepteren van iemand of iets van wat anders is, je leven verrijkt. En het helpt je ook nadenken over wat de consequenties zijn van iemand zo behandelen. Een mooie ingang om te praten over de verschillen in kinderen ongeacht hun uiterlijk of afkomst!

Bij dit boek maakte ik een passende activiteit. Vind dit incl de kleurplaat via de onderstaande link

 

Kleurplaat- Boekactiviteit Willem Wezel


Gepost op: zaterdag 15 augustus, 2020

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *