Roodborstje knutselen met karton en takjes geplaatst op 31 januari 2022

Roodborstje knutselen met karton en takjes

Roodborstjes zijn leuke vogeltjes die je zelf heel goed kan knutselen. En je hebt er niet veel voor nodig!


Roodborstjes zijn graag geziene vogels die natuurlijk al opvallen met hun rode borst. Deze vogels zijn ook erg leuk om zelf te knutselen. Soms kom je een idee tegen en dan raak je geïnspireerd! Dat gebeurde ook bij de knutsel die gastouder Sabine Blancke maakte . Ze zag het ideetje voorbijkomen op Crea met Kids en zag de prachtige roodborstjes gemaakt door Skoyme ( bekijk het hier )

Je gebruikt hiervoor karton, gewoon verpakkingskarton is ook goed. ( gebruik anders een binnenzijde van bv. een macaroni pak. Teken daarop de vorm van een roodborstje lichaam. Zo maak je ook een vleugeltje en staartje.

De kartonnentjes worden allemaal uitgeknipt en geverfd met lichtgrijze verf .Met rood/roze gemengde verf ga je nu met een stempelsponsje de kleur er op zetten voor het Roodborstje. Met witte verf maak je er een mooie veerpartij van, en dit stempel je achter de al geverfde borst van het roodborstje.

Laat dit alles drogen. Verf er een oogje op en daarin een zwart stipje. Kies een mooie achtergrond waar je de roodborstjes op plakt. Gebruik kleine takjes om pootjes hiermee te maken voor het roodborstje. Plak ook ook wat stukjes mos op als extra decoratie.

#roodborstje #hergebruik #recyclecraft #kinderknutsel #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: maandag 31 januari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *