Sleutelhanger maken met Krimpie voor Vaderdag geplaatst op 30 mei 2023

Sleutelhanger maken met Krimpie voor Vaderdag

Maak een handige sleutelhanger voor Vaderdag met Krimpplastic!


Een leuke DIY ideetje voor een bijzonder persoon.. Vaderdag! Je maakt deze kleine handigheid, een sleutelhanger voor je vader/ bonusvader. Er is ook een blanco sleutelhanger voor een eigen invulling. De sleutelhanger is gemaakt met krimpplastic.

Collall heeft superfijn Krimpplastic dat je kan vinden onder de naam : Krimpie. Je tekent en kleurt een voorwerp op speciaal plastic. En door middel van warmte van een oven of föhn, krimpt het. Het is dan kleiner en dikker geworden qua plastic. En je afbeelding is ook een stuk kleiner.

Dit is leuk om te doen en het magische krimpeffect is leuk om mee te maken. Lees hier onder wat je nodig hiervoor hebt, en check de uitleg van de stappen onder de foto’s.. alvast veel knutselplezier!

Wat heb je nodig?

Hieronder kan je alle materialen die gebruikt zijn in dit blog vinden en bestellen. Gebruik hiervoor de klikbare ( blauwe) link onder elke foto!

Print de gratis printable uit. Gebruik de tekening van je keuze.
Leg op de sleutelhanger tekening het speciale Krimpie plastic. Zet het vast met een paar plakbandjes om verschuiven te voorkomen. Hier op de foto zie je transparant Krimpplastic.
Hier zit je Krimpplastic in een Frozen uiterlijk. Dit schijnt nog wel door. Je kan tekenen met je potlood om de vormen over te nemen op het plastic.
Kleur naar keuze in ( met Collall Permanent Markers) en trek alle contouren over met een zwarte permanent marker.
Vergeet geen gaatjes te maken met een perforator in je sleutelhanger kleurwerk.
30 tellen in een voorverwarmde oven 175 graden, ( geen hete lucht laten blazen, dan waait het door de oven heen, kwam ik achter haha) op een ovenbestendige ondergrond. ( aluminiumfolie kan ook) Je kan ook gebruik maken van een föhn. Gebruik hierbij een ovenhandschoen want plastic kan wel erg heet worden.
Bekijk hier ook het handige filmpje bij het gebruik van Krimpie!
Als de vormen uit de oven komen ( ovenhandschoen / oventang) , dan leg je ze onder iets zwaars en laat ze veilig afkoelen. Hierna kan je er een sleutelring doorhalen. Ter aanvulling, geef de sleutelhanger nog extra’s met bv. : letter, kleur kralen.

Nog een tweetal ideetjes waarbij je kunt kleuren voor Vaderdag!

Op zoek naar meer leuke Vaderdag inspiratie knutselideetjes? Klik dan hier!

#krimpie #krimpiepermanentmarkers #permanentmarkers #sleutelhanger #vaderdag #vaderdagsleutelhanger #fathersdaykeychain #collall #krimpplastic #creametkids


Gepost op: dinsdag 30 mei, 2023

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *