Sleutelhanger uil maken met Krimpie geplaatst op 12 september 2021

Sleutelhanger uil maken met Krimpie

Hou je van uiltjes? Maak deze schattige sleutelhanger met krimpplastic!


Met krimpplastic van Collall kan je de leukste dingen maken! Met behulp van speciale plastic vellen en permanent markers kan je zo aan de slag! Het leek me een leuk idee om een uiltje sleutelhanger te maken. Dus eerst op zoek naar een afbeelding. Mijn kleurplaat uiltje vond ik hier en besloot ik gewoon op te slaan ( dus niet de printknop daar in drukken!} De uil kleurplaat printte ik af op 700 x 700 anders is de afbeelding wel behoorlijk groot.

Leg de kleurplaat onder de plastic krimpie plaat. En plak het op 4 punten even vast met plakband zodat het niet verschuift. Nu kan je gaan inkleuren. Begin eerst met de zwarte stiften de contouren over te nemen. Daarna inkleuren en uitknippen. Om er een sleutelhanger aan vast te kunnen maken maak je een gaatje in het uiltje met een perforator.

Om het plastic te laten krimpen gebruik je of een oven ( 170 graden- 30 seconden) of met een warme föhn. Het verschilt een beetje per oven hoe lang het soms duurt. Het uiltje vouwt eerst helemaal naar binnen toe en dan zie je het later weer gewoon plat worden. En kleiner natuurlijk maar wel dikker! Leg het figuurtje op een vlakke ondergrond met iets zwaars erop.

Doe een klein ringetje door het gaatje heen. Hieraan schuif je een grotere sleutelring en je bent klaar! Je kan er nog als extra kraaltjes, kwastjes e.d. bij aan maken als je dat leuk vindt!

Hieronder nog 3 ideetjes voor een toepassing met Krimpie: Naam sleutelhanger, Dombo het olifantje sleutelhanger, en een boekenlegger! ( klik op de foto)

Hieronder vind je sleutel ringen voor de sleutelhanger!


Gepost op: zondag 12 september, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *