Sneeuwpop maken met sok en rijst geplaatst op 17 januari 2022

Sneeuwpop maken met sok en rijst

Een sneeuwpopje zelf maken met een peuter? Bekijk hier maar eens hoe!


Sneeuwpoppen zijn leuk om te knutselen maar dat kan natuurlijk ook met bv. een oude sok. Je hebt ze vast wel eens gezien die sokken sneeuwpoppen. Oudere kinderen kunnen dit al heel goed zelf. Maar het is ook erg leuk om met hele jonge kinderen te doen ( dreumes / peuter) Dat deed gastouder Ineke van der Linde met een kindje samen. Je leest hieronder hoe ze het hebben gemaakt!

Ineke vertelt: Neem een witte sok. En vul deze met rijst totdat je een mooie buik van een sneeuwpop kunt vormen. Bind daar een touwtje omheen. Vul de sok opnieuw totdat je genoeg hebt voor een hoofdje.

Toelichting: je kan zien dat er bij deze jonge deelnemer een handig hulpmiddel wordt gebruikt… een trechter. Met een klein bakje wordt de rijst vanuit de bak in de trechter gedaan. Deze trechter zit in de sok die er mooi omheen gewikkeld is. Zo kan een kind het helemaal zelf vullen!

Bindt ook een touwtje bovenop het hoofd.


Vouw het uiteinde van de sok binnenste buiten weer om en zet het op het hoofdje. Van vilt kan je een sjaaltje maken die je aan 2 kanten iets in knipt. De neus is chenilledraad wat in vorm is gebogen tot een wortel neus. De wiebeloogjes en de neus kun je het beste met alleslijm of lijmpistool ( door volwassene) vastzetten. Twee knoopjes kun je ook met lijm op de sneeuwpop vastzetten!

Klik hier voor het boek te bestellen
Fien en Teun maken een sneeuwpop. Samen rollen ze grote sneeuwballen en zetten ze op elkaar. Nu nog een gezicht. Als Teun een wortel haalt voor de neus, krijgt hij een idee. Even later is Fien terug met een pet voor de sneeuwpop. Als ze die op zijn hoofd zet, begint hij plotseling te praten. Fien kan haar oren niet geloven. Een pratende sneeuwpop? Hoe kan dat nou? Of haalt iemand een grapje met haar uit?
Klik hier voor het boek te bestellen
Het sneeuwt in het Heksenbos!
Grit en Murmeltje dagen Foeksia uit.
Wie maakt de mooiste sneeuwpop?
Maar wat is dat?
De sneeuwpoppen komen tot leven.
Als dat maar goed gaat…
Het wordt een bijzondere toverwinter voor Foeksia!
Klik hier voor het boek te bestellen
Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de winter is. Bobbi speelt in de sneeuw, leert schaatsen, houdt een sneeuwballengevecht en maakt zijn eigen sneeuwpop. Het boekje staat weer vol gebeurtenissen waar peuters zichzelf in herkennen.
Bobbi heeft de slag te pakken.
Kijk, daar schaatst hij heen en weer.
Links… rechts… links… en dan maar glijden.
Steeds durft hij een beetje meer.

Op zoek naar nog meer leuke Winterse knutsels? Check dan zeker dit overzicht!

Deze activiteit is ook terug te vinden in het activiteitenboekje van Gastouderbureau Koekoek / Coolekidsbox. Mijn GOB KoeKoek bestaat 10 jaar. Daarom kregen gastouders via de CooleKidsbox vanuit het GOB een activiteitenboekje.

#sneeuwpop #sneeuw #winter #creatief #knutselen #dreumes #peuter #motoriek #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: maandag 17 januari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *