Sneeuwpop met dwarrelende sneeuw geplaatst op 22 januari 2022

Sneeuwpop met dwarrelende sneeuw

Maak je sneeuwpop met sneeuw en laat je sneeuwvlokjes dwarrelen!


Zoveel leuke ideetjes kan je bedenken voor het Winter thema. Leuk is om een aantal vaardigheden er aan te koppelen zodat het meteen een extra zinvolle knutsel wordt.

Leren knippen is een lastige handeling om te leren. Het vraagt veel dingen tegelijk van een kind. Kijk hoe je knipt en het gebruik van de schaar. Dus een mooie manier is om kinderen lekker vrij te laten knippen met de schaar om hiermee te oefenen. Dat mochten de kinderen dus ook doen in de gastouderopvang bij Ineke van der Linde. Er mocht ook gescheurd worden. Ook dat is een mooie vaardigheid. Het doet ook beroep op het vasthouden van papier en dit kapot scheuren. Kijk maar eens op de foto hoe serieus dit door een kindje wordt aangepakt! Ze hebben op deze manier de sneeuwvlokken gemaakt voor deze knutsel activiteit!

De knutsel is het maken van een sneeuwpop en sneeuwvlokken met de bedoeling om de sneeuw in de lucht te blazen in een insteekhoes.

Benodigdheden:

Jong geleerd is oud gedaan.. dus ook de eerste verkenning met papier is begonnen bij deze baby.

Op een blauw vel papier mogen de kinderen watten schijfjes op hun papier plakken met kind veilige lijm ( Collall : Dreumeslijm, Playcoll, kinderlijm)

Wiebeloogjes erop en wortelneus maakt het af . Het blauwe vel met de sneeuwpop gaat in een een plastic insteekhoes. Hier doe je de papiersnippers in. De bovenzijde van de insteekhoes wordt dicht geplakt met plakband. Maak een klein gaatje in de plastic insteekhoes voor het rietje die daar door heen wordt gestoken. De bedoeling is te blazen door het rietje zodat de witte stukjes sneeuwpapier gaan dwarrelen.. zie ook dit filmpje

En natuurlijk mogen ze dit ook zelf gaan doen. Dus meteen een mooie oefening voor de mondmotoriek, goed blazen om je sneeuw te laten dwarrelen!

Leuke boekentips met een sneeuwpop!

Klik hier voor het boek te bestellen
Fien en Teun maken een sneeuwpop. Samen rollen ze grote sneeuwballen en zetten ze op elkaar. Nu nog een gezicht. Als Teun een wortel haalt voor de neus, krijgt hij een idee. Even later is Fien terug met een pet voor de sneeuwpop. Als ze die op zijn hoofd zet, begint hij plotseling te praten. Fien kan haar oren niet geloven. Een pratende sneeuwpop? Hoe kan dat nou? Of haalt iemand een grapje met haar uit?
Klik hier voor het boek te bestellen
Het sneeuwt in het Heksenbos!
Grit en Murmeltje dagen Foeksia uit.
Wie maakt de mooiste sneeuwpop?
Maar wat is dat?
De sneeuwpoppen komen tot leven.
Als dat maar goed gaat…
Het wordt een bijzondere toverwinter voor Foeksia!
Klik hier voor het boek te bestellen
Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de winter is. Bobbi speelt in de sneeuw, leert schaatsen, houdt een sneeuwballengevecht en maakt zijn eigen sneeuwpop. Het boekje staat weer vol gebeurtenissen waar peuters zichzelf in herkennen.
Bobbi heeft de slag te pakken.
Kijk, daar schaatst hij heen en weer.
Links… rechts… links… en dan maar glijden.
Steeds durft hij een beetje meer.

Motoriek stimulerend speelgoed..

Op zoek naar nog meer leuke Winterse knutsels? Check dan zeker dit overzicht!

Deze activiteit is ook terug te vinden in het activiteitenboekje van Gastouderbureau Koekoek / Coolekidsbox. Mijn GOB KoeKoek bestaat 10 jaar. Daarom kregen gastouders via de CooleKidsbox vanuit het GOB een activiteitenboekje.

#sneeuwpop #activiteit #knutselen #lerenknippen #scheuren #creatief #winterthema #winter #sneeuwman #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: zaterdag 22 januari, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *