Spinnetje knutselen van een dennenappel geplaatst op 20 oktober 2022

Spinnetje knutselen van een dennenappel

Een spin knutselen met een dennenappel? Dat is een leuke knutsel om zelf te gaan maken!


Natuurlijk weten we dat spinnen 8 poten hebben. Maar kinderen kiezen vaak in hun eigen beleving hoe er iets uitziet in hun tekeningen of knutselwerkjes.

We beginnen al vast met deze leuke spin kleurplaat die je hier gratis als PDF kan downloaden – Klik hier

Pixabay kleurplaat bewerkt / Artsybeekids

Spinnen met 6 poten laten maken, is dit dan goed of fout? Dit is uitgelegd door gastouder Ineke van der Linde, aan de hand van onderstaande tekst . Deze tekst staat op de website van het gastouderbureau waar Ineke onder valt: Gastouderbureau Koekoek.

Een citaat uit deze tekst:

Hoe mooi is het om een kind te zien stralen bij een knutselwerkje wat ze helemaal zelf hebben gemaakt. Trots nemen ze papa of mama mee naar hun werkje dat aan de lijn hangt. Tja en dat been dat op het hoofd zit of die paarse kat met maar 1 oog, maakt dat nou echt zoveel uit? Tijdens het proces heeft het kind allemaal keuzes gemaakt en is dit er uit gekomen. Wat prachtig en wat heb je het netjes gedaan! Help deze kinderen door ze juist aan te moedigen en te helpen in het ontwikkelen van de creativiteit. Later in hun leven moeten ze ook creatieve oplossingen kunnen vinden bij problemen op het werk en daar heb jij dan van aan de basis gestaan!Gastouderbureau Koekoek-klik hier voor volledige tekst

Wat een mooie manier om het werk van een kind bekijken he? Kijk met deze tekst in gedachte, naar het resultaat van de spinnenweb met spin werkjes.. geen punt toch met 6 pootjes? De kinderen vonden 6 pootjes wel genoeg, het was tenslotte ook maar een ienie minie dennenappeltje, haha. Uiteraard legt Ineke ook uit dat de spin in het echt wel 8 pootjes heeft!

Wat heb je nodig?

  • Verf
  • Kwast
  • Chenilledraad
  • Wiebeloogjes
  • Collall Schoollijm
Het zijn kleine dennenappeltjes, dus een goede oefening voor de motoriek tijdens het verven.
Alle hoekjes krijgen een kleurtje, dat de vingers groen worden hoort er gewoon bij!
Na het drogen worden de pootjes voor de spin geknipt. Ze worden met een drup schoollijm vastgezet in de dennenappel.
Dit spinnetje kreeg zelfs 4 pootjes!

Ben je op zoek naar meer Herfst ideetjes?

Klik dan hier voor een groot overzicht van superleuke ideetjes!

#spinnenknutsel #fantasie #spelendleren #creatief #collall #knutselen #dennenappel #pineconecrafts #pinecone #herfst #halloween #creametkids


Gepost op: donderdag 20 oktober, 2022

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *