Stimuleer de motoriek met mais sensory spel geplaatst op 24 september 2021

Stimuleer de motoriek met mais sensory spel

Op zoek naar een leuke sensory activiteit om de motoriek te stimuleren? Gebruik eens mais!


Kinderen leren door te spelen! Door verschillende materialen aan te bieden kunnen kinderen meer te weten komen over een materiaal. Hoe ziet het eruit, hoe voelt het aan, welke kleur is het, en waar vind je mais? Je kan met de kinderen een maisveld bezoeken die in september volop in de groei zijn. En misschien kan je een paar maiskolven vragen aan een boer in je omgeving?

Ineke van der Linde bood mais aan als een motoriek oefening en een positieve prikkeling van de zintuigen. Ze tekende op karton een maiskolf met blaadjes. Dit verfde ( Creall verf) Ineke ter voorbereiding alvast in. Maar kinderen kunnen dit natuurlijk ook ter activiteit zelf gaan verven!

Op de geverfde kolf plakte Ineke dubbelzijdig plakband op de maisplek. Van de plakband haalde ze de beschermlaag. De kinderen mochten de mais op de zelfklevende laag gaan plakken.

Ter info als tip bij dit mais plakken vertelt Ineke: Van bovenaf beginnen met verwijderen van 1 stukje beschermlaag van de tape. Dit eerst vol plakken met ma├»skorreltjes. Dan 2e stukje verwijderen en vol plakken. Zo helemaal naar onderen werken. Op deze manier voorkom je dat een kindje zelf met een hand/pols plakt aan het werkstukje­čśë­čśĆ

Wil je de kinderen laten plakken met lijm dan is het het handig dat het werk liggend kan drogen. (kinderlijm heeft langere droogtijd)

Bekijk hier onder de foto’s van de maiskolf. Ben je op zoek naar meer tips met mais, scroll dan door naar onder daar staan 3 leuke tips!

Hieronder een aantal leuke creatieve tips die je op de Yoors site kunt bekijken. Klik op de link onder de foto!

Hier een aantal leuke ideetjes rondom mais!

#maiskolf #mais #sensory #motoriek #zintuigen #fijnemotoriek #creatief #creametkids

Dit blog bevat affiliatie links


Gepost op: vrijdag 24 september, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen