Strijkkraalpatronen Rupsjenooitgenoeg geplaatst op 2 juli 2020

Strijkkraalpatronen Rupsjenooitgenoeg

Werk je rondom het thema van Rupsje Nooitgenoeg? Dan kun je deze strijkkraal patronen vast erg goed hierbij gebruiken!


Het boek Rupsjenooitgenoeg (Eric Carle/uitgeverij Gottmer) gaat natuurlijk over een rupsje, die altijd honger heeft. Hij houdt maar niet op met eten en wordt een hele grote dikke rups. Je kan wel raden, wat hij geworden is, als hij uit zijn gebouwde huisje komt!

Rupsjenooitgenoeg is een populair, leerzaam en tijdloos prentenboek, dat over de hele wereld gebruikt wordt bij lessen, voor de groepen van 1 t/m 8. Het boek kan ingezet worden bij bijv. Nederlands (zinsbouw, woordenschat uitbreiding), rekenen (tellen, dagen van de week) en biologie (evolutie van ei naar vlinder). Vertel het verhaal in het engels en je hebt een heel leuk (herkenbaar) verhaal voor in de bovenbouw. Bespreek het bijv. tijdens de handvaardigheids- of tekenlessen de technieken die de schrijver Eric Carle gebruikt heeft bij het maken van zijn prenten.

Vind hier de strijkkraalpatronen van Rupsje Nooitgenoeg


Gepost op: donderdag 2 juli, 2020

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *