Tafels leren met zelfgemaakte flitskaarten geplaatst op 14 september 2021

Tafels leren met zelfgemaakte flitskaarten

Leer de Tafels in een flits met je zelfgemaakte Flitskaartjes!


Door De Knutseljuf Ede

Flitskaarten (of flashkaarten) kunnen gebruikt worden bij het oefenen van de tafels. De oefenkaartjes zijn er in allerlei soorten en maten, en overal verkrijgbaar, maar deze zijn uniek! Je kan ze namelijk GRATIS uitprinten (op wat stevig papier is aan te raden) en zélf inkleuren en uitknippen. Gepersonaliseerde leerkaartjes dus!

Zo leer je de tafels vast heel erg snel! Op de kaartjes staan willekeurige plaatjes, getekend door De Knutseljuf Ede. Welke vind jij het leukst? De tekeningen zijn ook verkrijgbaar als kleurplaat. Stuur ons gerust even een mailtje als je een kleurplaat per mail even ontvangen wilt, hoor!


Hoe werkt het?

Hussel de kaartjes en leg het stapeltje op de kop. Om de beurt kan je een kaartje pakken en de rekensom voorlezen. Wie het antwoord geven mag, dat kan je vooraf bepalen. Bij een goed antwoord mag je het kaartje bewaren. Weet je het antwoord niet? Leg dan het kaartje onderop het stapeltje en dan kom je hem later weer tegen, wie weet dat je het dan wel weet!

Je zou de antwoorden ook nog achterop het kaartje kunnen schrijven. Dan leg je ze natuurlijk niet op een stapeltje, anders lees je het antwoord al als eerste. Je kan de kaartjes dan wel door een ander laten voorlezen of in een doosje leggen. Je pakt dan blind een kaartje en kijkt niet eerst naar het antwoord. Misschien weet jij nog een andere manier om er tafels mee te oefenen?

Sla de afbeeldingen eerst op met je rechtermuisknop, op je computer, laptop of smartphone. Ga dan naar de opgeslagen map (meestal is dat de downloadmap of je fotoalbum) en vanuit daar kan je de printables uitprinten zoals je gewend bent.

Tip: je kan de kaartjes ook lamineren (bijvoorbeeld met het lamineerfolie van Jeje Produkt, daar heb je niet eens een lamineerapparaat voor nodig! ) Meer info vind je HIER.

Als de kaartjes zijn gelamineerd, dan kan je ze járen lang gebruiken. Maar dan niet meer voor jezelf natuurlijk, want dan heb jij de tafels al lang onder de knie! Maar wellicht je broertje, zusje of jongere buurmeisje? Ze gebruiken dan de door jouw zelf gekleurde oefenkaartjes, dat is nog eens bijzonder!

Nu vraag ik me nog even af: Hoeveel is 9×7? Want daar vergis ik me soms nog wel eens in. Welke vind jij het moeilijkste?

Veel leer- en speelplezier met de Tafelkaartjes!

Het merk Crayola heeft mooie stiften, kleurpotloden, waskrijtjes (en natuurlijk nog veel meer) om deze kaartjes mee in te kleuren.

TIP: Deze zijn superfijn om mee te kleuren en geweldig om cadeau te krijgen of te geven:Gepost op: dinsdag 14 september, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Ilse Koolen
..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Crea met kids

© Crea met kids (2017 - 2024) website theme gemaakt door Chiel Reijnen